15 ünnepi fényű leves, amelyből az egész család jóllakik
Amikor sokan jönnek vendégségbe, megterhelő lehet a készülődés. Tudjuk le az étkezés első részét egyszerűen: egy nagy fazék laktató levessel.
NosaltyAmikor sokan jönnek vendégségbe, megterhelő lehet a készülődés. Tudjuk le az étkezés első részét egyszerűen: egy nagy fazék laktató levessel.
NosaltyVajon létezik olyan, hogy 'eredeti' húsleves? Örök vita tárgyát képezi minden klasszikus magyaros fogás autentikus receptje, mi sem törekszünk rá, hogy kijelentsük: ez az! Viszont utánajártunk az Újházi változatnak, és megfőztük a legszebben aranyló tyúkhúslevest.
Hering AndrásHúslevesre nem lehet nemet mondani, vagy legalábbis nagyon nem illik. Persze ki is vágná ilyen kegyetlenül saját maga alatt a fát? Az aranyló lével, zöldségekkel, hússal és tésztával bőségesen megszedett tál gyógyír, emlék, nyugtató, egy szóban minden, amire csak szükségünk lehet.
NosaltyNincs semmi trükk vagy gyors tipp, az itt szereplő levesek mind kőkemény, órákon át főzött klasszikusok (és nem teljesen klasszikusok). Persze elkészítésben sok más étel lekörözi őket, de ízben verhetetlenek. Van, amikor nem érdemes spórolni az idővel.
NosaltyVasárnapi húslevest főzni kész életművészet, tökéletesen elkészíteni pedig igényel némi rutint. De nem feltétlenül kell túlkomplikálni a levesfőzést: néhány egyszerű trükkel már egészen egyszerűen is ízletes húsos levest pattinthatunk össze, ami remek bemelegítés az aranysárga, zsírpettyes húslevesek világa felé vezető úton.
Rosanics PetraNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.