húsgombóc

#HÁZIMENZA – Hajdú Anna karalábés húsgombóca nem csak a kisfia...

Két évvel ezelőtt született meg a Nosalty első, főzésre hangolt Facebook-csoportja, a #HÁZIMENZA, mely a pandémia alatt igazi gasztroközösséggé nőtte ki magát. Az ebből elindult #HÁZIMENZA-videósorozatban főzni szerető civil emberek mutatják be kedvenc vagy éppen jól bevált receptjeiket. Az elmúlt epizódokban kisgyerekes anyukákhoz látogattunk el, akik a gyereknevelés mellett vezetnek háztartást és főznek a családra. Az utolsó részben Anna készített egy végtelenül egyszerű, ám annál ízletesebb karalábés fogást, amit még a nagymamájától tanult, de most már kétéves kisfiának készíti legszívesebben.

Hirdetés

20 szaftos húsgolyóbis, amitől kerek a világ

Ma van a húsgolyók napja, így ragadjuk meg az alkalmat, főzzük meg a kedvenc húsos-szaftos golyóbisunkat. Lehet, hogy paradicsomos, netán tejszínes szószban úszik, talán sertésből, talán pulykából készül: hiszen a húsgolyó egy nagyon sokszínű étel. A lényeg, hogy guruljon (a tányérról a szánkba), hogy szaftos legyen, hogy boldoggá tegyen.

Nosalty

A 11 édes és sós gombóc, amiről idén nem tudtatok...

A gombóc egy olyan kategória, amit télen-nyáron élvezhetünk, hiszen minden évszakban akad valami, amit tésztába foglalhatunk, morzsába görgethetünk, leönthetünk tejföllel, vagy megszórhatunk fahéjas cukorral. Persze nemcsak édes oldalon, hanem sós ételekben is találkozhatunk a gömbökkel. A listában most az abszolút kedvenceitek szerepelnek.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?