A tökéletes házi pizza készítésének 8 lépése
Már otthon sem nehéz jó minőségű pizzát készíteni, főleg akkor nem, ha van hozzá egy egész tarsolynyi tanácsunk. A mai Napi Tipp ezeket hozza, készítsük a sütőt!
Lakos BenedekMár otthon sem nehéz jó minőségű pizzát készíteni, főleg akkor nem, ha van hozzá egy egész tarsolynyi tanácsunk. A mai Napi Tipp ezeket hozza, készítsük a sütőt!
Lakos BenedekAz egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthon alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.
Lakos BenedekLiszt, víz, só, élesztő, pici olaj – egy jó minőségű pizzatésztához mindössze ezekre az alapanyagokra van szükség. Ha azonban még tökéletesebbé szeretnénk tenni a receptet, érdemes egy plusz hozzávalót is belekeverni a tésztába. Olyat, ami biztos, hogy ott pihen a polcodon.
NosaltyA legismertebb olasz étel iránti rajongás itthon is töretlen, és bár néha egyszerűbbnek tűnhet rendelni vagy beülni egy pizzériába, az isteni tészta saját konyhánkban is, legalább olyan jó minőségben elkészíthető – pláne, ha rendelkezésünkre áll a sütéséhez egy pizzakő. Utóbbit most a Gorenje ajándékba adja legmodernebb technológiákat kínáló OptiBake sütői mellé.
HirdetésAz élesztő mondhatni művészet, de legalábbis kémia, így nem nagyon szabad babrálni vele. De mégis mi történik akkor, ha le akarjuk lassítani, vagy fel akarjuk gyorsítani a működését?
Lakos BenedekSokan nem szeretik, ha a pizzát és az ananászt egy mondatban említi valaki, a kulináris világ általában morcos lesz ettől a kombinációtól. Pedig igenis van létjogosultsága az ananásznak a pizza közelében, csak nem úgy, ahogy gondolnánk.
Lakos BenedekVasárnap van, esetleg nem vagyunk a legfőzősebb kedvünkben. Teljesen érthető ez, hiszen egy elég intenzív konyhai időszak áll a hátunk mögött. Persze egy pizzára mindig van idő, süssük meg a lenti lepények egyikét!
NosaltyAz elmúlt időszak tumultusában, kicsiben ugyan, de mégis születtek pozitív dolgok. Az otthon eltöltött idő alatt lelassultunk, új dolgokat fedeztünk fel. Például az otthonfőzés szeretetét. A Nosalty és a Delonghi közös sorozata, a #HÁZIMENZA ezt a szeretetet mutatja be, néhány kreatív gasztroarc segítségével. A sorozat legújabb részében Lendvai Lilla stylist otthonában jártunk, aki beavatott minket az eredeti olasz pizza házi elkészítésének rejtelmeibe. (x)
HirdetésHa egy tényleg nagyon klasszikus pizzatésztát szeretnénk készíteni, lássuk be, elég sok időt és energiát rá kell szánnunk a dologra. Amikor pedig ebből a kettőből (esetleg élesztőből) nincs otthon, az alábbi helyettesítők nagyon jól jönnek.
Lakos BenedekAmikor az ember először nekifog az otthoni pizzakészítésnek, csupa megválaszolatlan kérdéssel áll szemben. Például, hogy főzni kell-e a szószt vagy nyersen érdemes hagyni? Reszelt vagy szeletelt sajtot a legjobb használni? Kézzel vagy sodrófával kell nyújtani a tésztát?
Lakos BenedekHa egyszer belekezdünk a házi pizzák készítésébe, bizony nincs megállás. Folyamatosan tökéletesítjük az otthoni receptünket, hogy minél közelebb kerüljünk egy minőségi pizzához. Ebben segítség lehet a lenti tipp, aminek eredménye a fantasztikusan levegős tészta.
Lakos BenedekLegyen édes vagy sós, kelt tésztából elképesztően sokszínű süteményeket és péksüteményeket formázhatunk. Reggelire, uzsonnára vagy vacsorára, netán desszertnek: ezeket mind tudja a kelt tészta. Válogassunk kedvünkre a lenti listából!
NosaltyA tavalyi árhoz képest jóval olcsóbban lehet most tojást venni, de a csirkehús szerelmeseinek is jó hírrel szolgálhatunk.
NosaltyBizony, a gyömbéres keksz nemcsak karácsonykor és télen esik jól, hanem a kicsit borongósabb tavaszi napokon is.
NosaltyHa csak pár egyszerű alapanyagod van otthon, és csupán fél óra áll rendelkezésedre a főzésre, akkor dobj össze egy ízletes zöldséglepénykét. Az alábbi receptek olyan ínycsiklandozóak, hogy biztosan mindenki megtalálja közöttük a neki tetszőt.
NosaltyA lazac igazi szuperélelmiszernek számít, azonban nem ez az egyetlen halfajta, amelyik tele van hasznos tápanyagokkal.
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Szuperfincsi menüsor, melyben a gomba, a zöldbab, a sertéshús és az áfonya a főszereplő.