Igazi sztárparádé az év horrorfilmjében, ami kifigurázza a fine dining...
Gasztrohorror? Nevezhetjük így? A Menü című filmet vagy imádni, vagy utálni fogod, de közömbös biztos nem maradsz.
NosaltyGasztrohorror? Nevezhetjük így? A Menü című filmet vagy imádni, vagy utálni fogod, de közömbös biztos nem maradsz.
NosaltyA közelgő adventi időszak rohanását, stresszét enyhítheti az esti mozizás. Összegyűjtöttünk pár gasztronómiával is egybefonódó, ajánlott alkotást.
NosaltyTragikus hirtelenséggel, egészen fiatalon hunyt el Julie Powell, a Julie & Julia gasztrofilmet inspiráló gasztroblogger, író, Julia Child talán legnagyobb rajongója.
NosaltyA főzőtanfolyam újrakezdőknek (Tuesday Club) egy annyira kedves és jól nézhető, könnyed, de azért nem bugyutába átmenő filmélmény, amire már nagyon régen vártunk. Olyan, mint egy könyv a vakációnkon, a tengerparton olvasva, amit alkalomadtán, amikor csak jólesne, újraolvasnánk (újranéznénk).
NosaltyA magyar Netflix-nézők körében negyedik helyen áll a Toszkána, úgy fest eléggé betalált a másfél órás alkotás, ami egy marcona dán séf toszkán kalandjáról szól. Nekünk vegyesek az érzelmeink a filmmel kapcsolatban. Bőven maradt még benne lehetőség.
NosaltyNem egy klasszikus gasztromozi a Netflixen megtalálható Uncorked, de sokan ismerősnek érezhetik általa a generációk közötti feszültséget, a családi nyomás hatásait.
NosaltyMárcius utolsó napján érkezett meg HBOMax-ra a Julia című sorozat, azóta pedig nem bírunk betelni vele. A világ talán legismertebb televíziós szakácsnőjéről szóló show felülmúlta a várakozásainkat.
Pákozdi NóraLáttunk már túlterhelt és kiégett séfeket a vásznon, de ilyen korhű és plasztikus alkotás aligha született még. 92 perc feszültség, vágás nélkül, rendkívül pontos színészi játékokkal. Ez a Forráspont.
Pákozdi NóraNemcsak a glamúros amerikai álom jelenik meg a Disney+ 2021-ben bemutatott dokumentumfilmjében, ami Wolfgang Puck sztárséfről szól. A kezdetektől eleveníti fel az osztrák származású Puck életútját Sankt Veit an der Glan-től napjainkig.
Pákozdi NóraMegnéztük A boldogság íze (A taste of Hunger) című gasztronómiai szálra fűzött dán drámát, ami bravúros fényképezéssel, kellemes alakításokkal és feszültséggel kalauzol a fine dining éttermek kulisszái mögé. Akik speciális késhasználatról vagy ízkombinációkról moziznának, inkább maradjanak a Chef’s Table-nél, viszont a skandináv tempó értői szeretni fogják.
Pákozdi NóraSokan meg sem mozdulnak a kedvenc fitneszapplikációjuk nélkül. Most viszont úgy tűnik, nem is annyira hasznosak, mint gondoltuk – különösen akkor, ha a motivációról van szó.
Szabó AnnaEzen a hétvégén nem töltünk majd kevés időt a konyhában, mert a rakottasok és a kelt tésztás csigák is igényelnek némi pepecsmelót, de ha kinézünk az ablakon, annyira nem is bánjuk.
NosaltyKlasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
Karácsony táján minden akció duplán számít, ilyenkor ugyanis hatványozódnak a kiadásaink. Ezt meglovagolva a boltok, diszkontláncok hatalmas leárazásokkal várják a vevőket. Ezúttal az ALDI trappistaakciójára figyeltünk fel.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...