Az idei Valentin-napon a zöldségek is társkeresőn ismerkednek
Ha ma már mindenki társkeresőn ismerkedik, pont a zöldségek maradnának ki a buliból? Valentin-napon az összes egészséges alapanyag társra lelhet, hála a Felelős Gasztrohősnek.
NosaltyHa ma már mindenki társkeresőn ismerkedik, pont a zöldségek maradnának ki a buliból? Valentin-napon az összes egészséges alapanyag társra lelhet, hála a Felelős Gasztrohősnek.
NosaltyA Felelős Gasztrohős ezúttal a gombák világába, felhasználásukba, mennyei receptek birodalmába kalauzol el titeket, ráadásul egy remek gyűjteményt is letölthettek.
NosaltyPéktanfolyam, sportesemények, strand, közös főzés, iskolára való felkészülés. Alex, a pék és alapítványa roma gyerekeket nyaraltatott, kezdeményezése pedig ősszel és télen sem áll le.
Nosalty2017 óta június 18-án ünnepeljük a Fenntartható Gasztronómia Napját. A kezdeményezést öt évvel ezelőtt az ENSZ, a FAO és az UNESCO indította útjára. Nem véletlen, hogy épp ezt a napot választotta a hazai fenntartható étkezést és vendéglátást népszerűsítő Felelős Gasztrohős Alapítvány, hogy elindítsa megújított Fenntartható Vendéglátóhely minősítését. A sajtótájékoztatóra a legújabb fővárosi rendezvényhelyszínén, a margitszigeti Kristály Színtérben került sor, ahol a vendéglátóhelyek megkapták minősítéseiket és díjaikat, valamint lehetőségük volt a jelenlegi helyzetet is értékelni.
NosaltyEgy jó ötlet, bátorság, sok tapasztalat és remek tanműhelyek kellettek ahhoz a nagyszerű koncepcióhoz, amit Gabulya Máté, Gabulya Eric és Délceg Máté 2021-ben összeraktak. Kortárs gasztronómiát a hagyományokkal ötvöző, vagány tésztabárt üzemeltetnek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén. A közönség pedig nemhogy fogékony, de imádják őket.
NosaltyMárcius 24-én a SIRHA Budapestre szervezett Fenntarthatósági konferencián hirdette ki a Felelős Gasztrohős Alapítvány az Eisberg támogatásával megvalósuló Gasztrohős Díj 2022 - Hazai körforgásban verseny díjazottjait.
NosaltyA Felelős Gasztrohős Alapítvány keresi azokat a felelős vendéglátóhelyeket, akik érdemesek a Gasztrohős Díjra 2022-ben. A jelentkezéseket február 19. és március 6. között várják a szervezők.
NosaltyFetás párnácskát, gerslirizottót, sárgatúrót, palóclevest, juhtúrókrémet is mutatunk, melyekbe mind-mind került valamiféle friss zöldfűszer, ettől pedig kirobbanóan zsengék és tavasziasak, sőt, húsvétra is beillenek.
NosaltyA böjt utolsó napja nagypéntek. Szépséges, tavaszias, könnyedebb menüsor vár titeket ma egy gyönyörű, klasszikus húsvéti süteménnyel a sor végén.
NosaltyTalán az áldozati bárány és a kivonuláskor fogyasztott kovásztalan kenyér élnek a legélesebben az emlékezetben, de érdemes végigmenni rajta, hogy a manapság már csokitojásokkal szegélyezett és panettonéval tunkolt húsvéti menük mely eleme a valódi keresztény hagyomány szerinti eleség.
Pákozdi NóraEgy igazán tavaszi menüvel jelentkezünk a mai nap folyamán, mely virágba borítja a konyhádat, még ha nem is szó szerint.
Hamarosan az ország több pontján is lehetőségünk lesz arra, hogy fillérekért hozzájuthassunk a tavasz egyik legnépszerűbb virágához, a tulipánhoz.
Egy széles körben elterjedt fűszerről van szó, mégis keveseknek jutna eszébe, hogy tojássalátát ízesítsenek vele.