bisztró

10 hely Újlipótvárosban, ahol reggel-délben-este is jót ehetsz

Újlipótváros Budapest egyik legizgalmasabb „evőnegyede” izgalmas delikáteszekkel, specializált sajtbolttal és hentessel, specialty-kávézók sorával, kiülős és bekuckózós helyekkel. Újhullámos pékségek és szendvicsezők minden sarkon, ez Újlipótváros, ahol összefolynak a korareggelek, kávészünetek és az esti lazulások. Ez nem a nagyéttermek otthona, ezért mi is olyan laza és pezsgő helyeket ajánlunk, ahová nem a háromfogásos ünnepi ebédekre ülünk be, hanem a városi mindennapok helyszínei. Irány Újlipócia!

Nosalty

Megalapította a Káptalantóti Liliomkert piacot, otthonos éttermével is a gazdag...

Akinek van szeme a szépre és igénye a minőségre akkor is, ha az nem kiabálva hirdeti magáról, hogy ő a legjobb, az már felfedezte magának Diszelben a Vörös Lóhoz címzett kávéházat. Ez a kellemes, igazán otthonos hely reggel kávéval, reggelivel, napközben és este különböző meleg ételekkel és háztáji finomságokkal várja az arra látogatókat. Aki pedig ebbe az egészbe lelket öntött, az nem más, mint Harmathy Ildikó, akinek a ma már intézménnyé nemesült Liliomkerti piacot is köszönhetjük. Ildikóval visszatértünk egy kicsit a nagymama konyhájába, beszélgettünk új tervekről, és arról is, hogyan lett piacszervező és vendéglátós az egykori rákkutató biokémikusból.

Nosalty

Ezt együk a Római-parton, ha nem hekkre vágyunk

A Római-part egykor egységes képet mutatott a hekkbüfékkel és lángosozókkal. Sok víz lefolyt azonban azóta a Dunán, és bár hekk és lángos is bőven akad, ma már sokkal színesebb képet nyújt a mi a kis óbudai riviéránk. Különböző stílusokat és hangulatokat hoztunk el a Rómaifürdő és a Kossuth Lajos üdülőparton délről észak felé haladva. Aztán indulás!

Nosalty

Van-e új a nap alatt? 6 izgalmas új étterem a...

A balatoni gasztronómia évről évre egyre színesebb képet mutat. Míg minden szezonban nagy port kavarnak az aktuális szállás-, strandbelépő- és lángosárak, nem telik el év figyelemreméltó új helyek bejelentkezése nélkül. Hat új hely hat különböző stílusban, avagy csúcsgrill, Bíró Lajos-féle óriási rántott hús és kultúrbüfé a Balaton körül.

Nosalty

A budapesti étterem, ahol az egész Távol-Keletet megkóstolhatod

Ázsia és a Távol-Kelet kultúrája és konyhája annyira sokszínű, hogy gyakran könnyen elveszik benne az ember. Ha még nem ismeri, akkor a sok új impulzus miatt, ha pedig már ismeri, akkor a bőség zavara miatt. Most mindkét csoportnak könnyebb lesz a választás, hiszen megnyílt Budapest belvárosában a Badhanna, ami egyszerre ötvözi a thai, a japán, az indonéz, a dél-koreai vagy a kínai ízeket, hozzávalókat és ételeket. Itt mindenki találhat magának való gasztrokalandot.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek