6 hely, amit Szegeden járva mindenképpen érdemes kipróbálni

Szegeden minden évszakban megtaláljuk a szépséget és szerencsére a finom falatokat is. Hol a legjobb az ebédmenü, merre burgerezik a harmadik legnépesebb város, és romantikus vacsorára, évfordulózni merre veszik az irányt a megyeszékhelyen?

Szeged, a napfény városa vagy éppen Suncity – nem véletlen, hogy ezekkel a nevekkel illetik a Dél-alföldi települést. Kisiskolás tanulmányaink óta tudjuk, hogy itt a legmagasabb a napsütéses órák száma, hogy híres a halászlé és a legnemesebb szalámi is itt készült. Szeged jócskán kiveszi a részét a kulturális és a vízisport-életből is. Sok egyetemistája, tanulója mindig fiatalos, folyton megújuló hangulatot ad neki. Viszont a tradíciók is nagyon fontosak erre, így a gasztronómiai felhozatal is a frisset és a hagyományosat ötvözi.

Cirmi

Cirmos, Cirmus, Cirmi: ki hogy hívja a 2015 óta létező intézményt, ami már akkor is szuper burgereket és söröket passzintott, de azóta nagy utat jártak be. Tematikus steak-esteken keresztül a nemzetközi kedvenceket felvonultató, stabil kedvencekig. Azért a cigánypecsenyéről sem kell lemondani! A sörök gyakran változnak, a törzsvendégek pedig sűrűn kóstolnak újat.

A meglévő burgerkínálat mellé minden hónapban megálmodnak egy extra szendvicset, amibe persze ugyanúgy kiváló hortobágyi angus kerül.

Szuper burgerek 2015 óta / Fotó: Cirmi Facebook-oldal

Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 76.
Facebook-oldal

Kapca

A Kapca egyszerre burgerbár és bisztró, ami a melegebb évszakokban teljesedik ki klassz kerthelyiségével. A szegediek szerint itt a legjobb a burger (és a somlói!), amit még a városban tanuló sokat látott külföldiek is megsüvegelnek.

A bisztrós étlap mindig szűkre szabott, de annál meggyőzőbb. Ha teáznánk, az is megoldott, de a gin-tonicot is ütős variációkban keverik az ebéd/vacsora mellé.

A szegediek szerint itt a legjobb a burger / Fotó: Kapca Facebook-oldal

Cím: 6725 Szeged, Rákóczi u.1.
Facebook-oldal

Öreg Körössy Halászcsárda

A hamisítatlan halétterem, vízközelben, rengeteg halas fogással és persze a szögedies halászlével, már 1930 óta. Sokat látott hát, de éppen csak annyira igazodik a mához, amitől még nem veszíti el valós identitását, ami tényleg a csárdahangulatot hozza.

Bár a magyaros kedvencekből sincs hiány, tényleg a halmenüből érdemes válogatni: makói haltepertő, rántott haltej, a ház halászleve, rántott halak, filék, akár orly bundában, akár pankóban is megjelennek. A harcsapaprikás is csuszával az igazi!

A hamisítatlan halétterem / Fotó: Öreg Körössy Facebook-oldal

Cím: 6723 Szeged, Sárga üdülőtelep 262.
Facebook-oldal

Alabárdos Étterem

Decens, művészi és kifinomult, a leginkább az újhullámot követő étterem Szegeden. Tóth Pál fiatal séftehetség vezetésével a fine dining világába vezetik be a város ínyenceit és a turistákat is. A konyha abszolút szezonális, és szuper döntés, hogy az Alabárdos nem csak vacsoraidőben tart nyitva: a régió legjobb ár-érték arányú gurmé ebédjét is ők készítik.

Degusztációs menü helyett à la carte lehet választani a gyönyörűen komponált ételek közül. A stáb minden tagja profi, és a borválaszték is impresszív.

Decens, művészi és kifinomult / Fotó: Alabárdos Facebook-oldal

Cím: 6720 Szeged, Oskola utca 13.
Facebook-oldal

Tiszavirág

Amennyiben Szegeden ér a reggel, érdemes a Tiszavirágban elkezdeni a napot. Ugyanúgy Tóth Pál itt az executive, mint az említett csúcsminőségű Alabárdosnál. Az ő irányításával születnek meg a reggeli- és brunchfogások, rengeteget tesz azért, hogy ne csak a megszokott reggelik kerüljenek az asztalokra, hanem valami extra is, mind ízben, mind küllemben.

A reggelis vállalás nem véletlen: a Tiszavirág egy butikhotelt is magába foglal, aminek szállóvendégei joggal vágynak valami különlegesre. De persze mindenkinek szabad a pálya!

Érdemes a Tiszavirágban elkezdeni a napot / Fotó: Tiszavirág Facebook-oldal

Cím: 6722 Szeged, Hajnóczy u. 1/B
Facebook-oldal

Del Capo nápolyi pizzéria

A Szeged Nova bevásárlóközpontban nyitott meg idén a Del Capo nápolyi stílusú pizzákat áruló étterem. Hiányzott már egy ilyen színvonalú nápolyi pizza a legnaposabb városból, és egyből olyan névvel indítottak, ami bevonzza a műfaj kedvelőit és értőit is: Paduraru Alexandru Ilie a Pármában rendezett pizza világbajnokságon 9. helyet ért el, ami nem kis teljesítmény.

A Del Capo elhozta a margheritától kezdve a pikáns calabriai kolbászkrémmel (‘nduja) készülő pizzáig a legtradicionálisabb kombinációkat.

Hiányzott már egy ilyen színvonalú nápolyi pizza a legnaposabb városból / Fotó: Paduraru Alexandru Ilie PizzaCheff Facebook-oldal

Cím: 6726 Szeged, Szőregi út 80.
Facebook-oldal

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép: Tiszavirág Facebook-oldal
Szerző: Pákozdi Nóra


Ismerj meg további fantasztikus helyeket:

Címlapról ajánljuk

További cikkek