10+1 hangulatos étterem Szentendrén, amit jó szívvel ajánlunk

Egyszer mind elfáradunk, ha már órák óta rójuk a macskaköves utakat. Energiára, finom ízekre és jó hangulatra lesz szükségünk, amihez most egy kis mankót nyújtunk. Merre együnk, ha Szentendrén vagyunk?

Szentendrére kirándulni az év minden szakaszában öröm, hiszen a művészettel jócskán átitatott kisváros egész hangulatából könnyen töltekezhetünk. A fővárostól egy kőhajításra találjuk, szűk utcái, színes házai, templomtornyai és a Duna látványa is felemelő. A turizmus mindig fontos volt Szentendrén, és éttermekből, cukrászdákból sem volt hiány, de most egy aktuális ajánlóval érkezünk. Sok a nemzetiségi étterem, ami a trendek követéséről árulkodik, de klasszikusabb helyeket is találunk az óvárosban.

Mjam Étterem

Abszolút nemzetközi a kínálat a Mjamban, ahol megfér egymás mellett az ázsiai ihletésű leves, a steak és a churros is. Mostanában boresteket is sűrűn tartanak, ami szuper program ezen a hangulatos helyen.

Nyáron az udvarukban, jó időn kívül pedig odabent is kellemes a hangulat, amihez hozzátesz a kedvesség is.

Abszolút nemzetközi a kínálat a Mjamban / Fotó: Mjam Étterem Facebook-oldal

Mjam Étterem Facebook-oldal
Cím: 2000 Szentendre, Városház tér 2.

Trattoria Cardinale

Éppen az év elején írtunk a budapesti testvérről. A Duna melletti „nagyöreg” olasz trattoria már 12 éve várja a tészták, pizzák, dél-olasz különlegességek rajongóit, és valójában mindenkit, aki a mediterrán életérzésbe hajló szűk utcákon sétálva ihletet kap az olasz ebédhez/vacsorához. A Cardinale gyakran teltházas, jobb előre foglalni hozzájuk, pláne a teraszra!

A Duna melletti „nagyöreg” olasz trattoria már 12 éve várja a tészták / Fotó: Trattoria Cardinale Facebook-oldal

Trattoria Cardinale Facebook-oldal
Cím: 2000 Szentendre, Duna korzó 7.

Freeride Street Food Bistro

Fiatal, szilaj, és rengeteg kreativitás van a Freeride-ban, ami tényleg egy 100%-os streetfood-hely. Bowlokban, levesekben és nagyon laktató wrapekben teljesednek ki, és nagyon bírjuk a szűnni nem akaró lelkesedést. Nagyon is van helye egy ilyen jellegű helynek Szentendrén: ha éppen kicsit sietősebben vagyunk, vagy a folyóparton majszolnánk, vihetjük is magunkkal a Freeride finomságait.

Fiatal, szilaj és rengeteg kreativitás van a Freeride-ban / Fotó: Freeride Street Food Bistro Facebook-oldal

Freeride Street Food Bistro Facebook-oldal
Cím: 2000 Szentendre, Péter Pál utca 4.

Palapa Mexikói Étterem

Amikor először léptünk be a Palapa vaskos kerti faajtóján, akkor aligha akartuk elhinni, hogy mennyire színes, élénk és hangulatos a hely. Mintha egy mexikói udvarban lennénk, félig fedetten, mégis nyitott tetővel, sok impulzussal. Az étlap a klasszik mexikóit hozza: nacho, burrito, enchilada és társai, de margaritázni/sörözni is jó náluk.

Mintha egy mexikói udvarban lennénk / Fotó: Pákozdi Nóra

Palapa Mexikói Étterem Facebook-oldal
Cím: 2000 Szentendre, Dumtsa Jenő utca 14/a

Maharaja indiai étterem

A négy Maharaja közül itt, a Duna-partján szeretünk a legjobban indiai és nepáli specialitásokat rendelni. A klasszikus, rengeteg tételt felvonultató menüről együtt érdemes kirendelni a húsos és vegetáriánus finomságokat, majd a mindig friss naanokkal mártogatni, kanalazni a gazdagon fűszerezett ragukat. Éljen a dal makhani és a bárány corma!

Éljen a dal makhani és a bárány corma! / Fotó: Maharaja indiai étterem Facebook-oldal

Maharaja indiai étterem Facebook-oldal
Cím: 2000 Szentendre, Dunakorzó 7/a

Tinto Resto

Ha Szentendre és burger, akkor sokan veszik az irányt a Tinto felé, ahol kisüzemi sörök dukálnak a méretes szendvicsek mellé. A konyha egyébként nemzetközi: mindenhonnan elcsípi a kedvenceket, quesadillaválasztékuk például egészen bőre sikerült.

A konyha egyébként nemzetközi / Fotó: Tinto Resto Facebook-oldal

Tinto Resto Facebook-oldal
Cím: 2000 Szentendre, Dunakorzó 5/a

Panificio il Basilico Szentendre

Szabadfi Szabolcsot nem kell bemutatni a hazai kovász- és pizzarajongóknak. Az örökmozgó pék szentendrei Panificiója egy igazán szerethető, családias hely, ahol egészen biztosan kimagaslót fogunk ebédelni/vacsorázni. Jelenleg felújítás miatt (2022 augusztus) csak pizzákat sütnek, illetve a pékség kínálata is elérhető. Hozzájuk mindig jó megérkezni, és nehéz elhagyni a mesés faházat.

Hozzájuk mindig jó megérkezni / Fotó: Panificio il Basilico Szentendre Facebook-oldal

Panificio il Basilico Szentendre Facebook-oldal
Cím: 2000 Szentendre, Bükkös part 80.

Adzuki Sushi & Wok

Tényleg sok nemzet konyhája megtalálható Szentendrén, és a japán sem kivétel. 2018 óta tekerik a sushikat, és megy a stir&fry a wokokban az Adzukiban. Friss és színes tekercseikben sosem csalódtunk még, és a pad thai vagy a tom kha leves is mindig élményszerű náluk. Egyszerű, nagyszerű és menő hely.

Egyszerű, nagyszerű és menő hely / Fotó: Adzuki Sushi & Wok Facebook-oldal

Adzuki Sushi & Wok Facebook-oldal
Cím: 2000 Szentendre, Kucsera Ferenc utca 13.

Dorothea Bistro & Caffe

Ebbe az udvarba mindig jó betérni, mivel maga a környezet is marasztaló, hát még a Dorothea mosolygós, odafigyelő vendéglátása! Levesekben, salátákban és burgerekben is otthonosan mozognak, de egy-két italra vagy édességre is érkezhetünk. Hétköznapokon ebédmenü is elérhető náluk. Tényleg szerethető hely, biztos megálló, ha Szentendrén járunk.

Tényleg szerethető hely / Fotó: Dorothea Bistro & Caffe Facebook-oldal

Dorothea Bistro & Caffe Facebook-oldal
Cím: 2000 Szentendre, Fő tér 16.

From Sea

Oké, oké, ez csak a Duna, nem a tenger, de miért ne lehetne egy kifejezetten halakra szakosodott étterme a művészettel teli, bájos vízparti városnak? A From Sea durbincstól szardíniáig, fekete kagylótól argentin vörös rákig halad, mindig ízletesen és szívélyesen.

A fekete ételeik (pasta és burger) értelemszerűen tintahal tintájával színezett fantáziák.

Megéri betérni, nagy élmény / Fotó: From Sea Facebook-oldal

From Sea Facebook-oldal
Cím: 2000 Szentendre, Bogdányi utca 15/2. (Tinódi köz)

Folt Kávézó

Kakukktojásunk a Folt, ami leginkább romkocsmába oltott kultúrkávéház, a béke szentendrei szigete. Egyszerűen szívhez szól náluk minden, a programoktól az utolsó csésze kávéig. Koktélokban kifogyhatatlan a paletta, télen pedig teázni is szuper náluk. Igaz, nem enni járunk a Foltba, de mégis táplálkozhatunk: kultúrából, kedvességből.

Egyszerűen szívhez szól náluk minden / Fotó: Folt Kávézó Facebook-oldal

Folt Kávézó Facebook-oldal
Cím: Kucsera Ferenc utca 11.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép: Pákozdi Nóra
Szerző: Pákozdi Nóra


Ismerj meg még több kedves, érdekes és ínyenc helyet:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek