egyéb hús

Kakas

A kakas a házityúk hím egyede, amely hosszabb életű, izmosabb, karakteresebb húsú, mint a tyúk. Gasztronómiai szempontból különleges, markáns ízű alapanyag, amelyet elsősorban ünnepi vagy tradicionális ételekben használnak. Bár ma már ritkábban fogyasztjuk, mint a csirkét, a kakashús igazi csemege a konyhában, különösen, ha jól elkészítjük és megfelelően kezeljük. A francia konyha egyik ikonikus fogása, a coq au vin (boros kakas), ennek a húsnak állít emléket.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Elárulta a Lidl, az Aldi és a Spar, lehet-e saját...

Nincs általános szabály arra, hogy a boltokban mibe kell pakolni a megvásárolandó termékeket. Van, ahol ki van írva, hogy kötelező a bolti kosarat vagy kocsit használni, míg másutt akár a kezedbe is foghatsz mindent, így végigszaladva az üzleten, ha csak pár dologért ugrottál be. Lássuk, milyen saját szabály él a Lidlben, Aldiban, Sparban, Tescóban és Pennyben!

Top Receptek