Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Az eredetileg Észak-Amerikából származó akác Magyarország erdeinek nagy részében megtalálható. Jellegzetes, édeskés illatáról már messziről felismerhetjük. Május-júniusban gyönyörűen virágzik. Fehér színű virága illóolajat tartalmaz, frissen érdemes szedni, a lehullottakat ne gyűjtsük össze. Teát, mézet, fánkot készítenek belőle. Palacsinta ízesítésekor használják. Köhögés csillapításra, hurut ellen, gyomorsav túltengésnél teaként nagyszerű. Az akác jellegzetes aromaanyagait még az illatszeripar is hasznosítja.

mikor vegyem

Frissen szedhetjük május végén, júniusban. Szárított formában gyógynövénybotokban bármikor kapható.

hogyan tároljam

Szárítva, nedvességtől mentes helyen pár hónapig eláll.

Akácvirág alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!