Akácvirág

Leírás

Az eredetileg Észak-Amerikából származó akác Magyarország erdeinek nagy részében megtalálható. Jellegzetes, édeskés illatáról már messziről felismerhetjük. Május-júniusban gyönyörűen virágzik. Fehér színű virága illóolajat tartalmaz, frissen érdemes szedni, a lehullottakat ne gyűjtsük össze. Teát, mézet, fánkot készítenek belőle. Palacsinta ízesítésekor használják. Köhögés csillapításra, hurut ellen, gyomorsav túltengésnél teaként nagyszerű. Az akác jellegzetes aromaanyagait még az illatszeripar is hasznosítja.

Akácvirág
0
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Akácvirág

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm akácvirág?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

4 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Nosalty-kvíz: Hány mérgező gombát ismersz fel a képekről?

Amíg tart a gombaszezon, és az erdőt járjuk, addig szinte biztosan lépten-nyomon mi is belebotlunk az erdő apró lakóiba. Igen ám, de érdemes körültekintően közeledni feléjük, ugyanis nem mindegyik híres jószándékáról. Most olyan gombákat kell felismernetek képekről, melyek hazánkban is megteremnek, azonban mérgező hatásuk miatt tilos a fogyasztásuk.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Az eredeti pincepörkölt

A pincepörkölt története szorosan kapcsolódik a magyar borvidékekhez és a szüreti hagyományokhoz. Nevét a borospincékről kapta, mivel ezt az ételt hagyományosan a szüretelők számára ...