Zöldségbújócska

Az elmúlt hetekben valószínűleg a gyerekek is túlették magukat, ha másból nem is, édességből biztosan. Itt az idő minél több zöldséget varázsolni a csemeték pocakjába! Rájuk fér.

A megoldás egyszerű: rejtett formában tálald a vitamin- és rostforrásokat, így még a nem túl jó evő gyerekek is nagy eséllyel befalják az egyébként elutasított zöldségeket. Kezdődjön az álcázás!

Fasírt trükkösen

A legtöbb kisgyermek szívesen fogadja tányérján a húsgolyókat, használjuk is gyorsan ki, csak most a darált hús helyett zöldséggel készítsük.

Zöldségfasírt receptekért ide kattints! >>

Adj rá kabátot!

A bundába rejtés módszere is az anyukák jól bevált fondorlata, így mindenféle harc nélkül csúszik le a brokkoli és karfiol is, főleg, ha még egy kis mártogatót is szervírozunk mellé.

Ünnepek után: zöldséges fogások >>

Krémes textúra

A krémlevesek bevetése is ajánlott, ha még több zöldség fogyasztására szeretnénk bírni a csimotákat, a lehetőségek száma végtelen.

Krémleves recept galériáért kattints a képre!

{ GALÉRIA = title:Kr%C3%A9mlevesek%20minden%20mennyis%C3%A9gben, 0,1,2,3,4,5,6 }

Top 3+1: 2012 kedvenc levesei >>

Tésztára valók

Párosítsuk a zöldségeket a gyerekek nagy kedvencével, a tésztával, a siker garantált.

5 kedvenc tésztaételünk >>

Préselj és centrifugázz!

A legkézenfekvőbb és egyben legegészségesebb megoldás, ha a nyers zöldségek levét kipréseljük, és egy kis frissen centrifugázott gyümölcslével lágyítva az ízét, így töltjük a kicsik poharába. Valódi vitaminbomba.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek