Így készül az egyszerű, mégis különleges zöld olajbogyós tészta, ami éttermi fogásokkal vetekszik

Akad két olyan kedvelt alapanyag a konyhádban, amelyek önmagukban is fantasztikus ízvilágúak, ám párosításukból egy egészen ínycsiklandozó tésztaszósz születhet. Bizony a fokhagymára és a zöld olajbogyóra gondolunk. Az ő különleges duójuk segítségével te is gyorsan és egyszerűen készíthetsz otthon egy olyan ellenállhatatlan tésztás ételt, amely még a legfelkapottabb éttermek fogásaival is vetekszik.

Ezúttal egy olyan egyszerű, de nagyszerű tésztás fogással támadunk, amely a jellegzetes ízű zöld olajbogyótól és az aromás fokhagymától, illetve attól lesz igazán varázslatos, hogy az említett alapanyagokat vajban pároljuk meg.

A végeredmény egy könnyű, ízletes tésztaszósz lesz, amit egy csepp citromlével, frissen őrölt borssal és bőséges parmezánforgáccsal még magasabb szintre tudunk emelni.

Az olívabogyós tészta, ami felidézi a Földközi-tengeri nyaralások emlékét

Ennek a pompás fogásnak a fókuszában a mediterrán világ egyik legemblematikusabb gyümölcse (!), a zöld olívabogyó áll, amely egyébként kevesebb olajat tartalmaz, mint érettebb, fekete rokona.

Számos zöld olajbogyófajta létezik, ám legtöbben a vajas-édes ízéről és ropogós, húsos textúrájáról híres Castelvetrano-ra esküsznek, amely a napfényes Szicíliából származik.

Gyors zöld olívabogyós tészta, teljes recept a képre kattintva nyílik! / Fotók és recept: Hering András

Természetesen másfajta zöld olajbogyóval is csodás tésztát készíthetsz, csak arra figyelj, hogy keményebb állagút válassz, ugyanis ezek nem esnek szét a főzés során.

Mediterrán életérzés a mindennapokban

Egy egyszerű, hihetetlenül ízletes és tagadhatatlanul különleges tésztáról van szó, amely tökéletes vacsorára, vagy akár egy randevúra is elkészíthető!

Gyors zöld olívabogyós tészta, teljes recept a képre kattintva nyílik! / Fotók és recept: Hering András

Mi spagettivel képzeltük el ezt a mediterrán hangulatú fogást, de te választhatsz hozzá bucatini vagy esetleg linguine tésztát is. Tálaláskor pedig a már említett érlelt, reszelt parmezán helyett nyugodtan használj kemény, aromás pecorinót. No meg persze a finomra vágott petrezselymet se felejtsd ki belőle!

Tippek az zöld olívabogyós tészta tökéletes elkészítéséhez:

  • Egy perccel rövidebb ideig főzd a tésztát, mintha al dentére főznéd (nagyjából 8 percig).
  • Kimagozott és félbevágott olajbogyót használj!
  • Ne felejts el kivenni a tészta főzővizéből 1 bögrével, mert szükséged lesz rá a szósz elkészítéséhez.
  • Hagyj elég időt a szósznak besűrűsödni, nagyjából 1-2 percre lesz szükséged.
  • Az olajbogyó sós, ezért lehetséges, hogy már nem kell sózni a fogást.
Gyors zöld olívabogyós tészta, teljes recept a képre kattintva nyílik! / Fotók és recept: Hering András

A 'Gyors zöld olívabogyós tészta' teljes receptjét mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Recept és fotók: Hering András

Ha további tésztás finomságokra vágynál:

Spenótos tészta csirkével

A spenótos tészta elkészítése lassan két évtizedes hagyománnyal bír nálunk, a recept első verzióját testvérem, Emese készítette el először nekem. Sokáig szentül megvoltam ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több recept Hering Andrástól:

Legújabb receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Red velvet csigák

A red velvet, azaz vörösbársony több formát is ölthet a cukrászat világában. Ha épp nem tortaként, muffinként vagy pohárkrémként csábít, csigává is változhat. Az alábbi recept ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A rostban gazdag ital, mely 50 felett aranyat ér

50 év felett az emésztőrendszer érzékenyebbé válhat, és a túlzott rostbevitel puffadást, görcsöket vagy akár felszívódási problémákat is okozhat. Szerencsére van egy finom ital, mellyel elkerülhetjük ezt a problémát, miközben megfelelő mennyiségű rostot viszünk be.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...