Így készül az egyszerű, mégis különleges zöld olajbogyós tészta, ami éttermi fogásokkal vetekszik

Akad két olyan kedvelt alapanyag a konyhádban, amelyek önmagukban is fantasztikus ízvilágúak, ám párosításukból egy egészen ínycsiklandozó tésztaszósz születhet. Bizony a fokhagymára és a zöld olajbogyóra gondolunk. Az ő különleges duójuk segítségével te is gyorsan és egyszerűen készíthetsz otthon egy olyan ellenállhatatlan tésztás ételt, amely még a legfelkapottabb éttermek fogásaival is vetekszik.

Ezúttal egy olyan egyszerű, de nagyszerű tésztás fogással támadunk, amely a jellegzetes ízű zöld olajbogyótól és az aromás fokhagymától, illetve attól lesz igazán varázslatos, hogy az említett alapanyagokat vajban pároljuk meg.

A végeredmény egy könnyű, ízletes tésztaszósz lesz, amit egy csepp citromlével, frissen őrölt borssal és bőséges parmezánforgáccsal még magasabb szintre tudunk emelni.

Az olívabogyós tészta, ami felidézi a Földközi-tengeri nyaralások emlékét

Ennek a pompás fogásnak a fókuszában a mediterrán világ egyik legemblematikusabb gyümölcse (!), a zöld olívabogyó áll, amely egyébként kevesebb olajat tartalmaz, mint érettebb, fekete rokona.

Számos zöld olajbogyófajta létezik, ám legtöbben a vajas-édes ízéről és ropogós, húsos textúrájáról híres Castelvetrano-ra esküsznek, amely a napfényes Szicíliából származik.

Gyors zöld olívabogyós tészta, teljes recept a képre kattintva nyílik! / Fotók és recept: Hering András

Természetesen másfajta zöld olajbogyóval is csodás tésztát készíthetsz, csak arra figyelj, hogy keményebb állagút válassz, ugyanis ezek nem esnek szét a főzés során.

Mediterrán életérzés a mindennapokban

Egy egyszerű, hihetetlenül ízletes és tagadhatatlanul különleges tésztáról van szó, amely tökéletes vacsorára, vagy akár egy randevúra is elkészíthető!

Gyors zöld olívabogyós tészta, teljes recept a képre kattintva nyílik! / Fotók és recept: Hering András

Mi spagettivel képzeltük el ezt a mediterrán hangulatú fogást, de te választhatsz hozzá bucatini vagy esetleg linguine tésztát is. Tálaláskor pedig a már említett érlelt, reszelt parmezán helyett nyugodtan használj kemény, aromás pecorinót. No meg persze a finomra vágott petrezselymet se felejtsd ki belőle!

Tippek az zöld olívabogyós tészta tökéletes elkészítéséhez:

  • Egy perccel rövidebb ideig főzd a tésztát, mintha al dentére főznéd (nagyjából 8 percig).
  • Kimagozott és félbevágott olajbogyót használj!
  • Ne felejts el kivenni a tészta főzővizéből 1 bögrével, mert szükséged lesz rá a szósz elkészítéséhez.
  • Hagyj elég időt a szósznak besűrűsödni, nagyjából 1-2 percre lesz szükséged.
  • Az olajbogyó sós, ezért lehetséges, hogy már nem kell sózni a fogást.
Gyors zöld olívabogyós tészta, teljes recept a képre kattintva nyílik! / Fotók és recept: Hering András

A 'Gyors zöld olívabogyós tészta' teljes receptjét mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Recept és fotók: Hering András

Ha további tésztás finomságokra vágynál:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több recept Hering Andrástól:

Címlapról ajánljuk

További cikkek