9-féle mentes sütit kóstoltunk – ezeket neked is ki kell próbálnod!

Mentes sütit nem csak a cukor nélkül, bűntudatmentesen élők fogyasztanak. Ételintoleranciával, ételallergiával, diabétesszel küzdők, diétázók, fogyókúrázók, és az egészséges életre törekvők is mind többen keresik őket. Most egy nagyon sikeres pár történetét és készítményeit, és a mi kóstolásunk eredményeit mutatjuk be. (x)

Manapság egyre többen küzdenek valamilyen ételallergiával, -érzékenységgel, ezért mindig örömteli hír, ha egy új gasztroegység nyílik, amely mentes termékeket kínál. Mi is megörültünk neki, amikor felkérést kaptunk, hogy kóstoljuk meg a Zabrakadabra cukrászda termékeit. Egy hatalmas tortára való süti érkezett, melyeket minden információ és utánajárás nélkül kóstoltunk meg, az érzékeinkre és az első benyomásra hagyatkozva. Összesen kilencféle tortacsodát ízleltünk meg, nézzétek, mennyire sikerült kitalálnunk, melyik milyen alapanyagokkal készült!

Ilyen dobozban érkeztek a sütik

A Zabrakadabráról – a név sikert hozott

Hogyan lett egy apró mindenmentes cukrászdából országos franchise-hálózat? A Zabrakadabra mesébe illő története 2016-ban kezdődött, amikor az alapítók, Tóth Szandra, akkor még végzős dietetikushallgató és Ruzsányi Dániel megismerték egymást, kitalálták, hogy cukrászdájuk lesz, és már párként nyitották meg első, Tűzoltó utcai mindenmentes cukrászműhelyüket. Műhelyük a gyors siker után szűkössé vált, ezért a Ferenc körútra költöztek, most május 16-án pedig az Oktogonnál nyílik új  üzletük.

Jelenleg Balatonfüredi üzemükhöz keresnek viszonteladói és franchise partnereket a Balaton körül.

Kilencféle sütit kóstoltunk

Most pedig jöjjenek a tesztelt sütik, először az elnevezésük és a Zabrakadabra honlapján található leírásuk, majd a mi találgatásaink láthatóak, szerintünk nem is voltunk olyan rosszak:

A főnök kedvence

„Legújabb mindenmentes vegán tortánk datolya, mandula, pisztácia és a fekete csoki harmónikus egyvelege frissítő gránátalmával.”

Nosalty tippek, gondolatok:

Pisztáciás, mandulás, nagyon csokis, gránátalmamaggal szórt, mind küllemre, mind ízre nagyon a Mozart-golyóra emlékeztető, szép kivitelű sütemény.

Mentes21

Mindenmentes Prémium édesség! A pekándió, a belga étcsokoládé, a mandula és a meggy fantasztikus harmóniája!

Nosalty tippek, gondolatok:

Meggyes, habos, a meggyzselé, a grillázsszerű talp és a rumos csokiíz miatt retro hangulatú süti.

Levendulás szeder

Könnyű, ízletes, nyári paleotorta mindössze 4 gramm szénhidráttal

Nosalty tippek, gondolatok:

Kinézetre túrósnak tippeltük, később, harapás után kókuszosban állapodtunk meg. Piskótaalapja és szederzseléje nagyszerű, és a levendula adja meg a bukéját.

Nem sokáig maradtak a tányéron a sütik!

Sárga arany

Vérbeli barackimádóknak! Kajszibarack, őszibarack és lágy mandulakrém egy kis csokival színesítve.

Nosalty tippek, gondolatok:

Nálunk ez volt az egyik kedvenc, tényleg arany minden falat belőle. Olyan, mint nagymamánk barackos gombóca, melyet nem zsemlemorzsába, hanem darált mandulába forgatott.

Áfonyás trüffel

Igazi ínyenceknek, csokoládés trüffelkrém friss áfonyával ízesítve, kakaós piskótába töltve.

Nosalty tippek, gondolatok:

Itt mi a paleo szeletet kaptuk. Szép, magas szeletet vághattunk fel, melynek a tetején egy márványos, csokis-lilás marcipán- avagy fondant-réteg volt. Az áfonyát és a csokit egyből kitaláltuk. A krém magában is elmenne pohárkrémnek, olyan finom, de itt a sütiben szuper jól egybeolvad a piskótás résszel.

Vegán epertorta

Ízletes datolyából és mandulából készül, tetején könnyű epres-útifűmaghéjas réteggel. Sütés nélküli torta.

Nosalty tippek, gondolatok:

Eszméletlen jó a szamócás zselé, ebből ettünk volna még egy keveset. Üdítő, a középső, maggal kevert krém miatt mégis tartalmas, nyárízű süti. Egy természetes alapanyagokból készült Calippo!

Felfaltuk az összes Zabrakadabra sütit!

Coco-Lemon

Könnyű lágy piskota, a kókusz és a citrom kellemes egyvelege.

Nosalty tippek, gondolatok:

Az egyik leglégiesebb süti, egy kókuszos-citromos torta volt, könnyed, lyukacsos tésztával és krémmel - kinézete alapján ezt találtuk a legklasszikusabb értelemben vett cukrászsüteménynek

Banános-csokis málnavarázs

Igazi vegán különlegesség: málna, banán és csoki érzéki találkozása..

Nosalty tippek, gondolatok:

Egy málnazselés, csokis-banános krémes, és valószínűleg zabkekszes, müzlis, vagy zabpelyhes aljú torta, isteni!

Tavaszi harmat

Mandula, datolya, narancs és áfonya könnyű és ízletes harmóniája. Friss, ehető virággal a tetején.

Nosalty tippek, gondolatok:

Az utolsó fogásunkat áfonyás sajttortára kereszteltük - pedig ez nem egy igazi sajttorta - abban viszont biztosak voltunk, hogy az aljában van narancs, datolya és mandula.

Összbenyomás:

Egyik sütiben sem fedeztünk fel semmilyen tejterméket, és nem is hiányzott belőlük, de mint később megtudtuk: a sütik nem csak tejmentesek, hanem glutén, cukor és tojásmentesek is. Bárki megtalálhatja a kínálatban a kedvencét, mert a nagyon masszív, mély, sűrű csokistól a habos, könnyed, szinte nulla szénhidrátosig mindenféle található a palettán. A torták egyediek, és érződik rajtuk a gondolatmenet, ami alapján megszülettek az összeállítások. Néhol elsőre túlzónak gondolhatjuk az ízkavalkádot, de végül összhatásában kiderül, miért is kellett mondjuk még egy kis plusz banán a csokirétegbe. Ezeket a sütiket az is ugyan úgy élvezheti, aki amúgy nem él semmilyen speciális étrend alapján.

Ha már nagyon vágytok a gyümölcsös nyári ízekre, akkor ezekkel a sütikkel nem lőhettek mellé. A Zabrakadabra törekszik arra, hogy minden terméke elérhető árú legyen, a paleo és a cukormentes sütik egyaránt. Kóstoljátok meg ti is a Zabrakadabra sütijeit a helyszínen, vagy rendeljétek meg online, itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek