A vörös eszpresszó egyre népszerűbb Japánban, Amerikában és Dél-Afrikában. Na de mi is ez? A vörös eszpresszót az őshonos dél-afrikai rooibos teacserje finomra őrölt fermentált leveleiből készítik. Íze nagyon intenzív, állaga pedig krémes, de a Red Espresso íze nem olyan, mint a hagyományos értelemben vett eszpresszóé, inkább hasonlít egy erősen aromás teára.
A vörös eszpresszó főbb előnyei:
- koffeinmentes
- cukormentes
- több antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea
A táplálkozástudományi szakemberek szerint a vörös eszpresszó a tápanyagok esszenciája, ezért érdemes naponta fogyasztani belőle.
A rooibos olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint a kvercetin, amelyek segítenek semlegesíteni a szabad gyököket, csökkentik az oxidatív stresszt, és támogatják az általános egészséget.
Jó hatással van a test működésére
Segít csökkenteni a vérnyomást, a szívroham kockázatát. Nem tartalmaz tanninokat sem, amelyek a fekete és zöld teában és a kávéban találhatók, és gátolják a fontos összetevők, például a vas felszívódását. Ezért mindazoknak, akik vashiánnyal küzdenek, mindenképpen érdemes kipróbálniuk a vörös eszpresszót.
Otthon is elkészíthető
- Tegyük a rooibos teát a kávéfőző szűrőjébe, és állítsuk a főzést eszpresszó funkcióra.
- A főzési hőmérséklet 90 Celsius-fok legyen, és ne tartson 30 másodpercnél tovább.
- Önmagában vagy tejhabbal, mézzel, esetleg kis fahéjjel is ízesíthető.
Olvass még kávézás témában: