A világ legrosszabb ételének szavazták meg ezt az „ínyencséget"

A világ legrosszabb ételének kikiáltott saláta mondhatni hétköznapi alapanyagokból készül, de amilyen formában a tányérra kerül, nem csoda, hogy az értékelése nem ért el túl magas pontszámot...

Jakutföld lakói valószínűleg zokon vették, amiért nemzeti eledelük lett a Taste Atlas oldala szerint a világ legrosszabb étele. Ugyanis az idelátogató turisták igencsak lepontozták a hétköznapi ember számára ehetetlennek tűnő ételt.

Az Oroszországi Föderációhoz tartozó Jakutföld étke, az indigirka saláta „nyerte el" a világ legrosszabb étele címet. Ez valahol érthető is, hogy nem lett a turisták kedvence, akik a Taste Atlas oldalán 1,4-es pontszámmal díjazták a remek ízeket.

A maga nemében biztosan ínycsiklandó egytálételről van szó, de a nyers halból, bizonyos mukszunból készülő, és olajjal, hagymával, sóval, borssal ízesített étek nem sok ember tetszését nyerte el.

A legnagyobb probléma, hogy mindezt nyersen szolgálják fel, úgy, hogy előtte kiteszik a  hidegbe. Így egy félig fagyott, nyers előétel kerül a tányérra, amit gyakran citrommal és feles vodkával kínálnak. Az indigirka saláta az Indigirka folyóról kapta nevét a 20. század közepén, és egy bizonyos Innokenty Tarbakhov nevű séf nevéhez köthető. 

Forrásunk volt.

Címlapkép: Tasteatlas


Még több érdekes cikket olvashatsz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!