A világ legrosszabb ételének szavazták meg ezt az „ínyencséget"

A világ legrosszabb ételének kikiáltott saláta mondhatni hétköznapi alapanyagokból készül, de amilyen formában a tányérra kerül, nem csoda, hogy az értékelése nem ért el túl magas pontszámot...

Jakutföld lakói valószínűleg zokon vették, amiért nemzeti eledelük lett a Taste Atlas oldala szerint a világ legrosszabb étele. Ugyanis az idelátogató turisták igencsak lepontozták a hétköznapi ember számára ehetetlennek tűnő ételt.

Az Oroszországi Föderációhoz tartozó Jakutföld étke, az indigirka saláta „nyerte el" a világ legrosszabb étele címet. Ez valahol érthető is, hogy nem lett a turisták kedvence, akik a Taste Atlas oldalán 1,4-es pontszámmal díjazták a remek ízeket.

A maga nemében biztosan ínycsiklandó egytálételről van szó, de a nyers halból, bizonyos mukszunból készülő, és olajjal, hagymával, sóval, borssal ízesített étek nem sok ember tetszését nyerte el.

A legnagyobb probléma, hogy mindezt nyersen szolgálják fel, úgy, hogy előtte kiteszik a  hidegbe. Így egy félig fagyott, nyers előétel kerül a tányérra, amit gyakran citrommal és feles vodkával kínálnak. Az indigirka saláta az Indigirka folyóról kapta nevét a 20. század közepén, és egy bizonyos Innokenty Tarbakhov nevű séf nevéhez köthető. 

Forrásunk volt.

Címlapkép: Tasteatlas


Még több érdekes cikket olvashatsz:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...