A világ legrosszabb ételének szavazták meg ezt az „ínyencséget"

A világ legrosszabb ételének kikiáltott saláta mondhatni hétköznapi alapanyagokból készül, de amilyen formában a tányérra kerül, nem csoda, hogy az értékelése nem ért el túl magas pontszámot...

Jakutföld lakói valószínűleg zokon vették, amiért nemzeti eledelük lett a Taste Atlas oldala szerint a világ legrosszabb étele. Ugyanis az idelátogató turisták igencsak lepontozták a hétköznapi ember számára ehetetlennek tűnő ételt.

Az Oroszországi Föderációhoz tartozó Jakutföld étke, az indigirka saláta „nyerte el" a világ legrosszabb étele címet. Ez valahol érthető is, hogy nem lett a turisták kedvence, akik a Taste Atlas oldalán 1,4-es pontszámmal díjazták a remek ízeket.

A maga nemében biztosan ínycsiklandó egytálételről van szó, de a nyers halból, bizonyos mukszunból készülő, és olajjal, hagymával, sóval, borssal ízesített étek nem sok ember tetszését nyerte el.

A legnagyobb probléma, hogy mindezt nyersen szolgálják fel, úgy, hogy előtte kiteszik a  hidegbe. Így egy félig fagyott, nyers előétel kerül a tányérra, amit gyakran citrommal és feles vodkával kínálnak. Az indigirka saláta az Indigirka folyóról kapta nevét a 20. század közepén, és egy bizonyos Innokenty Tarbakhov nevű séf nevéhez köthető. 

Forrásunk volt.

Címlapkép: Tasteatlas


Még több érdekes cikket olvashatsz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek