Vietnámi húsos tavaszi tekercs

A Konyhafőnök előző adásában láthattátok, hogyan készítették el a versenyzők saját tavaszi tekercsüket, most itt egy szuper recept tőlünk.

Télen-nyáron tökéletes és egészséges alternatíva szendvics helyett. A hozzávalók pedig abszolút variálhatók! Csak egyre kell vigyáznotok, a rizslapoknak elég maximum fél perc hideg vízben, csak annyi, hogy megpuhuljon. Amúgy gyerekjáték az egész!

Vietnámi húsos tavaszi tekercs recept

Hozzávalók / 6 adag elkészítéséhez

A tekercsekhez

A mártáshoz

Elkészítés

A mártáshoz

  1. Érdemes az egészet a mártás összeállításával kezdeni, hogy összeérjenek az ízek, mire tunkolásra kerül a sor. A folyamat végtelenül egyszerű: a nedves hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd addig kavarjuk, amíg teljesen fel nem oldódik. Végül belenyomjuk a fokhagymát, és hozzáadjuk a hajszálvékonyra szeletelt sárgarépát és gyömbért.

A tekercsekhez

  1. Először elkészítjük a tölteléket: a rizstésztát leforrázzuk, és 2-3 percig állni hagyjuk, amíg teljesen átlátszó nem lesz, majd leszűrjük, és kissé összevágjuk.
  2. A kétféle húst összekeverjük, és hozzáadjuk a felaprított mentát, koriandert és újhagymát. Belereszeljük a fokhagymát, gyömbért és sárgarépát is.
  3. Halszósszal, osztrigaszósszal, sóval és borssal ízesítjük. A sóval azonban csak óvatosan, mert a két szósz már önmagában is elég sós lehet!
  4. Hozzáadjuk az üvegtésztát és a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk.
  5. A kerek rizslapokat érdemes egyesével beáztatni, így jobban tudjuk kontrollálni, hogy mennyire puhuljanak meg. Hideg vízben elég neki bő fél perc, az a lényeg, hogy már ne törjön, hanem könnyen formázható legyen.
  6. A beáztatott rizslapot egy deszkára terítjük, a tetejétől 3 centire középre halmozzuk a tölteléket, a tetejét ráhajtjuk, majd a két oldalát is, és nagyon szorosan feltekerjük. Fontos, hogy ne maradjon benne levegő, különben sütés közben felpuffad majd!
  7. Addig ismételjük ezt a műveletet, amíg el nem fogy a töltelék. Mérettől függően 10-12 darab jön ki.
  8. Forró, bő olajban 4-5 perc alatt kisütjük a tekercseket, egészen addig, amíg szép barna nem lesz.
  9. Szűrőkanállal kivesszük, és papírtörlőre rakjuk, hogy a felesleg olajat felszívja.
  10. A mártásba tunkolva fogyasztjuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek