Ételek, amelyeket veszélyes lehet nyersen megenni

Akár veszélyes is lehet, ha az alábbi ételeket nyersen fogyasztod. Mutatjuk a tiltólistát!

Van, ahol a főzés nem eldöntendő kérdés, hanem kötelező eljárás, mert ennek hiányában a nyers étel bélpanaszokat vagy akár súlyosabb megbetegedéseket is okozhat.

Melyek azok az összetevők és ételek, amik nyersen gondot okozhatnak?

Ezeken kívül ezek a leggyakoribb, fertőzést okozó nyers ételek:

  • Sushi
  • Tengeri herkentyűk (kagyló, rák)
  • Tatár beefsteak
  • Nyers tojás (pl. Caesar-öntet)
  • Vörös bab
  • Zöldbab
  • Keserű mandula
  • Rebarbara

Szerző: Németh Orsi

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?