Ételek, amelyeket veszélyes lehet nyersen megenni

Akár veszélyes is lehet, ha az alábbi ételeket nyersen fogyasztod. Mutatjuk a tiltólistát!

Van, ahol a főzés nem eldöntendő kérdés, hanem kötelező eljárás, mert ennek hiányában a nyers étel bélpanaszokat vagy akár súlyosabb megbetegedéseket is okozhat.

Melyek azok az összetevők és ételek, amik nyersen gondot okozhatnak?

Ezeken kívül ezek a leggyakoribb, fertőzést okozó nyers ételek:

  • Sushi
  • Tengeri herkentyűk (kagyló, rák)
  • Tatár beefsteak
  • Nyers tojás (pl. Caesar-öntet)
  • Vörös bab
  • Zöldbab
  • Keserű mandula
  • Rebarbara

Szerző: Németh Orsi

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek