Ételek, amelyeket veszélyes lehet nyersen megenni

Akár veszélyes is lehet, ha az alábbi ételeket nyersen fogyasztod. Mutatjuk a tiltólistát!

Van, ahol a főzés nem eldöntendő kérdés, hanem kötelező eljárás, mert ennek hiányában a nyers étel bélpanaszokat vagy akár súlyosabb megbetegedéseket is okozhat.

Melyek azok az összetevők és ételek, amik nyersen gondot okozhatnak?

Ezeken kívül ezek a leggyakoribb, fertőzést okozó nyers ételek:

  • Sushi
  • Tengeri herkentyűk (kagyló, rák)
  • Tatár beefsteak
  • Nyers tojás (pl. Caesar-öntet)
  • Vörös bab
  • Zöldbab
  • Keserű mandula
  • Rebarbara

Szerző: Németh Orsi

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...