CUKORSOKK: Vérfagyasztó halloweeni cupcake-eket gyártottunk, ehető üvegszilánkokkal

Pár éve nálunk is dübörög a halloweeni láz, amely alkalomból idén megalkottuk nektek és magunknak ezeket a rémisztően finom muffinokat. Felkészültetek?

Mielőtt bárki megkövezne azért, mert halloweeni kontentet gyártunk, szeretném megjegyezni, hogy a világon számos olyan bizarr és elítélendő szokás van, amit egyáltalán nem kéne követni, SŐT, büntetni kellene, és akkor ehhez nem is fűznek hozzá többet. Úgy gondolom, hogy inkább olyan hagyományokat érdemes átvennünk, amelyek pozitív dolgokat hoznak magukkal (evés-ivás, szórakozás), és nem ártunk velük senkinek. Na, pont ilyen a Halloween is.

Na de kanyarodjunk vissza a lényeghez

A szóban forgó alkalomra készült receptünk egy különleges vörös bársony tésztaalapú muffin, ami igazán szaftos, masszív, mégis könnyed. Maga a vörösbársony-torta az amerikaiak egyik nagy kedvence, a red velvet cake. (Valentin-napra is tökéletes meglepi süti lehet, persze nem szilánkokkal megspékelve, az eléggé furán venné ki magát.) Ennek tetejére kerül most egy gazdag fehércsokoládés sajtkrém, ami még vonzóbbá teszi. Végül cukorüvegszilánkokkal dekoráljuk, (amiket glükózsziruppal fogunk elkészíteni), ettől lesz az egész halloweeni és vérfagyasztó. A látvány fokozása kedvéért még tovább megyünk, és "cukorszirupvérrel” csorgatjuk le a szilánkos muffinokat.

Kicsit tovább tart elkészíteni, mint a sima olajos muffint, de egyáltalán nem olyan macerás, mint amilyennek tűnik, sőt, mi több, izgalmas hozzávalókat is használunk hozzá: írót, szódabikarbónát, ecetet és ételfestéket. Már maga a tésztaalap és a krém is páratlan ízkombót hoz össze, érdemes kipróbálni – akár nem halloweeni kivitelben is, ha úgy tetszik. 

Egy kis infó a glükózszirupról

Azt érdemes tudni róla, hogy több cukrászati recept nélkülözhetetlen alapanyaga, többek között a fondanté is. Továbbá használjak még állag puhítására, sűrítésre, a cukor kristályosodásának megakadályozására, ízek fokozására és nedvesség megtartására is. Nagyon sokoldalú, nem könnyű vele bánni, de nem is lehetetlen. Az állaga hasonló a melaszéra, csak sokkal, de sokkal sűrűbb. Beszerezhető innen, illetve cukrászati eszközboltból is.

A videóban és a receptben minden fontos információ benne lesz az elkészítéshez. Bátran kezdjetek neki, és ne féljetek, senki sem fog megsérülni.

 Régebbi Cukorsokk-receptekért katt ide!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...