Így gőzöld tisztára a mikródat!

Egy kicsit nem figyelünk oda, és máris nem várt ételrétegekkel szembesülünk a mikró belsejében – némi gőzzel azonban hamar a probléma fölé lehet kerekedni.

A mikrohullámú sütő rendszeres tisztítása minden háztartásban fontos feladat, noha sokszor elfeledkezünk róla. A legpraktikusabb megoldás persze az lenne, hogy minden használat után kitöröljük belőle az ottmaradt szennyeződéseket, ám lássuk be, hogy ez nem lehet túl reális elvárás.

Olvastad már?

Ez történik, ha fémet raksz a mikróba

Így aztán a mikró néha hajlamos elszabadulni és előfordulhat, hogy már-már téglabontóval kell leszedni az odaszáradt zsírt és ételfoltokat. Ezt elkerülendő, illetve a tisztítás további terheit is megkönnyítendő van egy roppant egyszerű és praktikus megoldás, amivel előredolgozhatunk: gőzöljük fel az odatapadt szennyeződéseket!

Maga az eljárás roppant egyszerű, szinte semmi előkészületre nincs szükség, és mindössze pár perc utómunkálatot igényel. Mindössze egy citrom, egy "mikróbiztos" edény, és némi csapvíz kell hozzá.

  1. Először is, töltsük meg háromnegyedéig csapvízzel a mikróba helyezendő edényt, és karikázzunk bele citromot - nyomkodjuk is meg őket egy kicsit, hogy kerüljön bele némi citromlé is.

  2. Ezt követően helyezzük az edényt a mikróba, és magas fokozaton melegítsük, amíg fel nem forr a víz. (Néhány percenként ellenőrizzük, hogy forr-e már.)

  3. Ha a víz elkezdett forrni, állítsuk le a mikrót, és hagyjuk pár percig dolgozni a gőzt, majd óvatosan nyissuk ki a mikró ajtaját, és távolítsuk el belőle az edényt.

  4. A mikró belsejét először egy nedves ruhával, majd szárazzal is töröljük át.

  5. Zárásként mossuk el a mikró belsejében található üvegtálcát, és töröljük át a külső részeket is.

Ha a fenti eljárást minden héten beiktatjuk a konyhai takarítási rituáléba, könnyedén elkerülhetjük a későbbi fáradalmakat.

Olvastad már?

Ünnepekkor segítsen rajtad a mikród!

(via Apartment Therapy)

Címlapról ajánljuk

További cikkek