Vegánok, készüljetek – ezentúl nektek is gyárt recepteket a Nosalty

Túl a tíz éves évfordulónkon, hatvanezer felhasználói recepten és közel kétezer saját videón, úgy döntöttünk: itt az ideje elkezdeni vegán receptvideókat gyártani!

A szerkesztőség veganizmushoz való viszonya nem egészen új keletű, hiszen voltak már hosszabb-rövidebb, különböző mértékig szigorú próbálkozásaink az állatitermék-mentes élettel. Voltak, akik húsmentes hónapot tartottak, mások vegán kihívást is teljesítettek, legutóbb pedig vegán húspótlókat kóstolt a szerkesztőség. Teljes mértékig vegán munkatársunk azonban egyelőre nincsen, igaz, vannak köztünk olyanok, akik kísérleteznek a műfajjal.

Íme vegán banánkenyerünk receptvideója:

Annak, hogy valaki vegán lesz, ugyanis ezerféle oka lehet. Mindegy azonban, hogy valaki etikai, vallási, egészségügyi vagy környezetvédelmi okokból nem fogyaszt állati eredetű termékeket,

mi itt a Nosaltynál úgy gondoljuk, itt az ideje kiszolgálnunk vegán felebarátaink igényeit is

– elvégre Magyarország legnagyobb gasztromagazinja volnánk.

Mától kezdve tehát heti rendszerességgel jelentkezünk vegán receptvideókkal, melyek között bevált alapreceptek éppúgy lesznek, mint különleges fogások és extravagánsabb receptcsodák. Ínycsiklandó édességek, zamatos levesek, szaftos tésztafélék, laktató egytálételételek, aprósütemények, saláták, reggelireceptek – ezekkel mind-mind készülünk nektek.

Ilyen receptcsodákra számíthattok, ha felkeresitek a Nosalty vegán szakácsprofilt

Mivel új terep ez még számunkra is, biztos lesznek csetlés-botlások, de ígérjük, hogy a bevált recepteket megosztjuk veletek. A közhiedelemmel ellentétben ugyanis a vegán konyha se nem íztelen, se nem unalmas, ha jól csináljuk. Éppen ellenkezőleg: tápanyagban gazdag, egészséges és változatos receptekkel teli, mindig új kihívásokat és meglepetéseket tartogató kaland lehet mindazok számára, akik nyitottak rá. Márpedig reméljük, hogy érdekelni fog titeket, min ügyködünk!

Ti pedig írjátok meg, milyen receptekre lennétek kíváncsiak! Klasszikusok vegán változatait kérni éppúgy ér, mint vegán specialitásokat, mi pedig igyekszünk figyelembe venni a kéréseiteket!

Receptjeinket a Nosalty vegán szakácsprofil alatt egybegyűjtve is megtaláljátok!

Vegán kalandra fel!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!