Védd magad, egyél halat!

Nem győzzük eleget hallgatni, hogy mennyire fontos a heti egyszeri halfogyasztás. A piacon vagy nagyobb boltokban simán hozzájuthatunk különlegesebb fajtákhoz is, ha a pontyon kívül kipróbálnánk mást is.

Grillezett pisztráng

Sajnos nem vagyunk olyan szerencsés helyeztben, mint Ilidkó, akinek a közelében van egy pisztrángos. De most én is nagyon szép, friss halakra tettem szert. (Na, jó. Bevallom, azért nem ...

Érdemes figyelni az akciókat, ilyenkor akár féláron is beszerezhetjük az addig ki nem próbált halakat. Szerencsére az utóbbi években számos halfajta elterjedt nálunk, de ha más nincs is, a konzervben eltett termékek is segítésünkre lehetnek a konyhában.A halak Omega-3-zsírsavat, fehérjét és ásványi anyagokat tartalmaznak, melyek bizonyítottan segíthetnek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Ha lazacot veszünk, előrecsomagolt áruk esetében figyeljünk arra, hogy színezéket ne tartalmazzon a termék. A lazac nagyon finom, viszont nem túl olcsó halféle. Ünnepek alkalmával viszont isteni pástétomot készíthetünk belőle, pezsgőhabbal díszíthetjük és blansírozott zöldségekkel tálalhatjuk – ez az egyik legtipikusabb elkészítési módja a lazacnak. A tonhal a másik nagy kedvenc, bár legnagyobb sajnálatunkra kihalóban van. A vörös tonhal – ennek megfelelően – igen borsos áron kapható.

További lazacreceptekért kattints ide! >>

Karácsonyi lazac

Ne féljünk az elkészítésétől. A halat összerakni kb. 10 percet vesz igénybe, aztán már tolhatjuk is a sütöbe. Kimondottan az ünnepekre való. Főleg azoknak, akik nem akarnak órákat ...

Ha a konzerv megoldást választjuk – és miért ne tennénk –, az olajban eltett változat helyett a sós lében tartósított típusokat részesítsük előnyben. Az olasz tészták szuper kiegészítője – csak győzzük rengeteg bazsalikommal, citrommal, olívaolajjal és fokhagymával! Persze simán, saláta mellé is ehetjük, de egy jó tonhalas-paradicsomos penne nagyon gyors és finom megoldás! A pisztráng az egyik legfinomabb húsú halunk, filézve és egészben sütve, fokhagymás-citromos olajban ajánljuk a sütését. Nagyobb csarnokokban biztosan kapunk.

Tonhalas recepteket itt találsz >>

Halászlé 6.

Hamar megvan, és nem kell a passzírozással bíbelődni. A hozzávalók felsorolásánál kimaradt a halászlésűrítmény, mert azt írja ki hogy ilyen alapanyag nincs!! De azért ne felejtsétek ...

A készre sült halról könnyedén lehúzhatjuk a bőrét, friss, ropogós salátával és vékony, házi krumplichipsszel kínálhatjuk. A ponty klasszikus, viszonylag zsírosnak számító hal, viszont a halászlevek egyik legkedveltebb alapanyaga, de meglehetősen szálkás a húsa, ellentétben a harcsával, ami ugyan szintén nem diétás, de nagyon ízletes húsú. Rengeteg halfajta kapható a piacokon, halaspultokban, mi éppen csak a kedvenceinkhez próbáltunk kedvet csinálni, válogass receptjeinkből!

Nincsen tél sütőtök nélkül! >>

Fasírt – ahogy eddig nem próbáltad! >>

Süssünk, süssünk sütőben! >>

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...