Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Védd magad, egyél halat!

Nem győzzük eleget hallgatni, hogy mennyire fontos a heti egyszeri halfogyasztás. A piacon vagy nagyobb boltokban simán hozzájuthatunk különlegesebb fajtákhoz is, ha a pontyon kívül kipróbálnánk mást is.

Érdemes figyelni az akciókat, ilyenkor akár féláron is beszerezhetjük az addig ki nem próbált halakat. Szerencsére az utóbbi években számos halfajta elterjedt nálunk, de ha más nincs is, a konzervben eltett termékek is segítésünkre lehetnek a konyhában.

A halak Omega-3-zsírsavat, fehérjét és ásványi anyagokat tartalmaznak, melyek bizonyítottan segíthetnek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Ha lazacot veszünk, előrecsomagolt áruk esetében figyeljünk arra, hogy színezéket ne tartalmazzon a termék. A lazac nagyon finom, viszont nem túl olcsó halféle. Ünnepek alkalmával viszont isteni pástétomot készíthetünk belőle, pezsgőhabbal díszíthetjük és blansírozott zöldségekkel tálalhatjuk – ez az egyik legtipikusabb elkészítési módja a lazacnak. A tonhal a másik nagy kedvenc, bár legnagyobb sajnálatunkra kihalóban van. A vörös tonhal – ennek megfelelően – igen borsos áron kapható.

További lazacreceptekért kattints ide! >>

Ha a konzerv megoldást választjuk – és miért ne tennénk –, az olajban eltett változat helyett a sós lében tartósított típusokat részesítsük előnyben. Az olasz tészták szuper kiegészítője – csak győzzük rengeteg bazsalikommal, citrommal, olívaolajjal és fokhagymával! Persze simán, saláta mellé is ehetjük, de egy jó tonhalas-paradicsomos penne nagyon gyors és finom megoldás! A pisztráng az egyik legfinomabb húsú halunk, filézve és egészben sütve, fokhagymás-citromos olajban ajánljuk a sütését. Nagyobb csarnokokban biztosan kapunk.

Tonhalas recepteket itt találsz >>

A készre sült halról könnyedén lehúzhatjuk a bőrét, friss, ropogós salátával és vékony, házi krumplichipsszel kínálhatjuk. A ponty klasszikus, viszonylag zsírosnak számító hal, viszont a halászlevek egyik legkedveltebb alapanyaga, de meglehetősen szálkás a húsa, ellentétben a harcsával, ami ugyan szintén nem diétás, de nagyon ízletes húsú. Rengeteg halfajta kapható a piacokon, halaspultokban, mi éppen csak a kedvenceinkhez próbáltunk kedvet csinálni, válogass receptjeinkből!

Nincsen tél sütőtök nélkül! >>

Oszd meg:  Te betartod a heti egyszeri halfogyasztást?

Fasírt – ahogy eddig nem próbáltad! >>

Süssünk, süssünk sütőben! >>

Szólj hozzá!

Címkék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Sun, 2012-12-02 13:00

Elég gyenge cikk, lehetett volna bővebben is elmélkedni a halakról. Tonhal? Ahhoz csak konzerveben férsz hozzá. Pisztráng? Tenyésztett hal... Inkább nem kell...