Variációk fagyi-tuningra!

Számtalan olyan öntet és ropogtatnivaló van, amivel egy egyszerű bolti dobozos fagyit is feldobhatunk. Ha nem ruháznánk be a legdrágább márkákba, tuningoljuk őket egy kicsit!

Diós-juharszirupos fagyi recept

Itthon a legközkedveltebb fagyiravaló persze a tejszínhab, de mennyivel izgalmasabb hangzik egy tál fagylalton mondjuk a balzsamecetes-mézes öntet, a cukrozott mogyoró vagy a ragacsos tejkaramellaszósz, hát nem? Az alábbi tippek közül bármelyik könnyen elkészíthető és szerethető lesz az egész család számára!

Mézes-balzsamecetes öntet

Ehhez egy rész mézre és két rész balzsamecetre lesz szükségünk. Ezt a keveréket tegyük fel egy lábosba főni, majd ha nagyjából a felére sűrűsödött a szósz, vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ez a kissé fanyar, mégis édeskés mártás tökéletesen illik például a vanília fagylalthoz.

Diófélék és egyéb magvak

Ezeket nem csak az ízük, de a ropogós állaguk miatt is érdemes fagyihoz fogyasztani. A magokat persze natúran is majszolhatjuk fagyinyalás közben, egy kissé megpirítva szintén pazar mind, de az i-re a pontot az teszi fel, ha cukros mázzal vonjuk be a külsejüket, amihez egy kevés sót is adunk. Hihetetlenül izgalmas lesz a végeredmény!

Sós-fahéjas cukros magvak recept

Fehér miso

Talán napjainkban már nem kell bemutatnunk a miso-t senkinek, bár tény, hogy mi leginkább egy fajtáját ismerjük csak, pedig számtalan létezik belőle. A fehér miso például kevésbé sós, mint sötétebb (hosszabb ideig erjesztett testvére), de hihetetlenül gazdag ízvilággal rendelkezik: sós, édes, pikáns és savanykás is egyszerre. Ha kipróbálnánk ezt az izgalmas ízkombinációt, a következőképpen járjunk el.

Szükségünk lesz 2 ek. fehér miso-ra, fél csésze tejszínre, 1 ¼ csésze vízre és 1 ¾ csésze kristálycukorra. A vizet és a cukrot keverjük össze egy nagy serpenyőben, és forraljuk fel. Ne kevergessük, hagyjuk, hogy aranybarnára változzon, majd vegyük le a tűzről, és nagyon óvatosan öntsük hozzá a tejszínt. Keverjük homogénre, majd ha egy kicsit ragacsossá vált és megkeményedett, tegyük vissza a tűzre. Alacsony lángon forraljuk tovább, míg újra folyékony nem lesz, majd hűtsük le. Hűtőszekrényben tároljuk.

Tejszínhabkrém

Nem, nem írtuk el a nevét! A tejszínhabot már említettük, és tudjuk jól, milyen jó együtt kanalazni a fagyival, de ez a krém, ez egy kicsit más...

Egy csésze tejszínre és 4 ek. tejölre lesz szükségünk az elkészítéséhez. A tejszínhabot addig verjük, míg nem lesz teljesen kemény, majd hozzáadjuk a tejfölt, és egy darabig ezzel keverjük tovább. Ez a kellemesen krémes hab tökéletes bármilyen fagyihoz, legyen az csokoládé, gyümölcs vagy vanília.

Balzsamos tejkaramella öntet

Már a neve is magáért beszél. Ha erre esne a voksunk, a következőkre lesz szükségünk: 1/3 csésze sózott vaj, 1 csésze barnacukor, 1/3 csésze kristálycukor, 2/3 csésze tejszín, 2-3 ek. fehér balzsamecet és egy csipet só.A vajat, cukrot és a tejszínt tegyük egy lábosba, és alacsony lángon forraljuk, míg a cukor el nem olvad. Ezután körülbelül 5 percig keverjük habverővel, vegyük le a tűzről, végül keverjük hozzá a balzsamecetet. Ahogy hűl a szósz, úgy fog besűrűsödni. Ezt a mártás tehetjük piskóta, fagylalt, vagy bármilyen süti tetejére is. A lényeg, hogy végül megkapja a sós szórást!

Mogyoróvaj és nutella

A gyerekek és a felnőttek nagy kedvence – készítsük el házilag, így biztosak lehetünk benne, hogy minden mesterséges anyagtól mentes mogyoróvajat ehetünk!

Házi nutella Gréti konyhájából recept

Müzli

A müzli egyrészt egészséges, másrészt finom, a ropogós magvakhoz hasonlóan pedig kiválóan illik a jeges finomságok tetejére szóratként. Bármilyen fagylaltnak megadhatjuk vele a koronáját!

Tejcsokoládés tejszínhab

Ehhez szükségünk lesz 4 dkg tejcsokoládéra, ¾ csésze tejszínre, 3 ek. vízre és 1 csipet sóra.

Daraboljuk fel a csokoládét, majd tegyük egy közepes tálba. A tejszínt és a vizet lassú tűzön forraljuk fel, majd adjuk a csokoládéhoz. Hagyjuk állni körülbelül fél percig, ezután jól keverjük össze. Újabb 15 percig hagyjuk állni, sózzuk meg, keverjünk rajta egyet, és hűtsük le. Legalább 4 órán keresztül érdemes a hűtőben tartani, majd tálalás előtt elektromos habverővel addig keverni, amíg nem tartja magát a tejszín. (Nem lesz teljesen homogén!)

( Via: Food52)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Így főzz karácsonykor a család legválogatósabb tagjának

„Jó lenne idén korábban asztalhoz ülni, az IF-et biztosan nem töröm meg, 18:00 után nincsen evés, még ilyenkor sem” – súgja fülbe advent második hétvégéjén a család kicsi kincse, aki annyira válogatós, hogy csoda, hogy magával leül egy asztalhoz. Neki aztán nehéz lesz megfelelni.