r
Nosalty Logó

Házi nutella Gréti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Házi nutella Gréti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3266 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    266.4 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3764.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    1747 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1278 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 3266 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 334 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Szórjuk a mogyorót egy tepsibe, és süssük 15 percig, közben forgassuk, rázogassuk a szemeket 5 percenként.
  2. Közben két csésze vizet forraljunk fel. Használjunk egy nagyobb lábast, mivel ha hozzáadjuk a szódabikarbónát, fel fog habosodni a víz.
  3. Egy nagy tálban készítsünk elő hideg vizet is, és tegyük félre.
  4. Amikor a főzőlapon lévő víz már forr, akkor adjunk hozzá 3 evőkanál szódabikarbónát, majd a mogyorót. Forraljuk további 3 percig, majd öntsük le a főzővizet, és szórjuk bele a mogyorószemeket a hideg vízbe. Hámozzuk meg a mogyorót (adagonként két tenyerünk között dörzsöljük össze őket), a héja már nem fog kelleni.
  5. Öntsük a mogyorót egy mixerbe, és készítsünk belőle puha krémet, ez kb. 5 percet vesz igénybe.
  6. Adjuk hozzá a vajat, a cukrot, a kakaóport, az aromákat és sózzuk meg. Folytassuk a mixelést további 2 percig.
  7. Forrásban lévő víz felett egy fémtálkában olvasszuk össze a csokidarabkákat, és keverjük hozzá a sűrű, zsíros tejszínt. A platniról levéve hagyjuk hűlni úgy 5 percig.
  8. Ha már kissé kihűlt a csokis keverékünk, öntsük a mixerbe a mogyorókrémhez, és dolgozzuk össze az egészet egy fél perc alatt.
  9. Adagoljuk két kisebb üvegbe a nutellát, és tegyük hűtőbe. Tálalás előtt fél órával vegyük ki, ekkor puha és kenhető állagot kap. Egy-két hétig eláll. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 651
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 52937
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 03.

Ajánló

Lehet, hogy kicsit macerásnak látszik első olvasatra a dolog, de tényleg nem nagy tűz elkészíteni a házi nutellát. Ugyanazokat az edényeket használhatjuk a mogyoró héjának eltávolításánál és a csoki olvasztásánál, úgyhogy mosogatni sem kell olyan sokat. Két csészényi adag készül ebből a mennyiségből, ami hat főnek két-három reggelihez elegendő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti nutella nem olcsó mulatság. Amikor megláttam ezt a házi nutella receptet, rögtön eldöntöttem, hogy kipróbálom. Háromnegyed óra alatt elkészíthető a finomság. Családom nagyra értékelte fáradozásomat, úgyhogy legközelebb is meglepem őket vele.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!