Főzz így a válogatósoknak, hogy megegyék azt is, amit nem szeretnek

Minden családban akad egy-két válogatós egyén, akire nehéz főzni, aki sok mindent visszautasít, és akinek mégis mennyiszer szeretnénk megmutatni, hogy az általa utált alapanyagok igazából milyen isteniek tudnak lenni… még akkor is, ha ő ezt nem akarja.

A válogatós emberek etetése nem hálás feladat. A szakácsnak ráadásul mindig olyan nehéz felfognia, hogy valaki miért utasítja vissza az ő szeretettel készített, isteni főztjét. Persze a finnyásság megannyi gyökérből eredhet, sőt, gyakran teljesen jogos okok (neadjisten traumák) állhatnak egy-egy fogás nemkedvelése mögött. Éppen ezért érdemes némi körültekintéssel közelíteni a válogatós emberek ízlése felé – az erőszakos rákényszerítés helyett inkább kis lépésekben, kreatív módokon mutassuk meg nekik a nemkívánatos alapanyagok és ízek kedvelhető oldalát. Akár trükkösen, furfangos eszközökkel, a tudtuk nélkül.

Nézd meg galériánkban a bevethető trükköket!

Néhány kísérleti jelleggel kipróbálható recept:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További tanácsok az okos főzéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!