Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajon mikortól szállít házhoz a Lidl? - van, ahol már nem muszáj sorban állni az akciós termékekért

Újabb európai országban elérhető a Lidl házhoz szállítás, igaz, nem közvetlenül az áruházlánctól. Megpróbáltunk utánajárni, nálunk mikor várható a szolgáltatás bevezetése.

A házhoz szállítás egyre népszerűbb szolgáltatás a vásárlók körében, mert jóval kényelmesebb, mint a bolti kasszáknál sorban állni. Magyarországon eddig a Tesco, az Auchan, a GRoby és a Príma nyújt ilyen lehetőséget, a Spar pedig idén nyithatja meg a webshopját. Nagy kérdés, hogy mit tervez a többi áruházlánc, köztük a Lidl.

A német lánc Belgiumban, Hollandiában és Németországban már bevezette a házhoz szállítást. Most újabb országban próbálkoznak meg a szolgáltatással. Írországban a Lidl kiszervezte a házhoz szállítást egy harmadik félnek, a Buymie nevű startupnak – írja az Irish Times

A Buymie valójában a bevásárlások Uberje. A vásárlók egy mobilalkalmazás segítségével tudnak termékeket tenni a kosarukba. Miután leadták, és bankkártyával kifizették a rendelésüket, egy személyi bevásárló (nevezzük így), aki valamelyik Lidl közelében van, bevásárol helyettük, és házhoz szállítja nekik az árucikkeket. 

A szolgáltatás csak az ír fővárosban, Dublinban elérhető. A minimum rendelési összeg 20 euró (kb. 6300 Ft). A szállítási költség 3,99-6,99 euró között van, amitől eltekintenek, ha 100 euró (kb. 31500 Ft) feletti rendelést adunk le. Az alkalmazáson keresztül csak élelmiszereket lehet vásárolni.

Közép-Európában is van olyan ország, ahol elérhető az online bevásárlás. Csehországban is lehet rendelni gépeket, ruházatot és háztartási dolgokat, minden olyat, ami nem élelmiszer, és nem romlandó.

Kíváncsiak voltunk, hogy nálunk mikor vezethetik be a házhoz szállítás valamilyen formáját. Kérdéseinkkel megkerestük a Lidl Magyarországot, de azt a választ kaptuk, hogy a témában nem adhatnak tájékoztatást. A nagy bejelentésig tehát még egy ideig várnunk kell. 

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!