5 „kedves” szokás, amit utálnak a házigazdák egy vacsorapartin

Van néhány rossz szokás, amivel megnehezítheted a vacsorapartit adó barátaid estéjét, sőt akár meg is bánthatod őket, annak ellenére, hogy te csak segíteni szeretnél.

Azzal mindenki tisztában van, hogy a vendéglátás rengeteg előkészülettel és munkával jár. Ezért is lehetséges az, hogy vendégként mindent meg szeretnél tenni annak érdekében, hogy kimutasd a háládat a barátaidnak egy-egy vacsoraparti alkalmával. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan sül el a kedvességünk, hiszen akár meg is bánthatjuk a házigazdákat. Nézzük, melyek azok a kedvesnek hitt szokások, melyeket utálnak a házigazdák.

5 „kedves” szokás, amit titkon utálnak a házigazdák egy vacsorapartin

Engedd, hogy mindenről ő gondoskodjon

Persze kérdezd meg, hogy mivel járulhatsz hozzá a partihoz, de ha azt mondják, hogy mindent ők intéznek, akkor ne állíts be egy rakás étellel. A legjobb, ha viszel egy apró ajándékot, virágot vagy egy üveg bort. Ezzel nem sérted meg, és mégse üres kézzel érkeztél a vendégségbe.

Nem megfelelő dicséret

Válogasd meg, mit mondasz az ételre. Ha például sokszor kihangsúlyozod, mennyire nem gondoltad volna, hogy ennyire finom lesz, akkor az úgy hathat, minta nem nézted volna ki a szakácsból, hogy el tudja készíteni az adott fogást.

Bátran mondd el az ételallergiádat

Ha véletlenül olyan étel kerül az asztalra, amit nem ehetsz, az neked és a házigazdának is nagyon kellemetlen. Nyugodtan hívd fel a házigazda figyelmét az ételallergiádra még a találkozó előtt, sőt akár tippeket is adhatsz neki azzal kapcsolatban, hol vásároljon be, milyen termékeket vegyen.

Vigyél haza a maradékból

Ha felveti a házigazda, hogy a maradékot elcsomagolja neked, akkor nyugodtan fogadd el. Valószínűleg nem véletlenül ajánlja fel, és ha esetlegesen visszautasítod, azt hiheti, nem ízlett a főztje.

Ne akarj pakolni

Bár tényleg nagyon kedves dolog, de iszonyatosan idegesítő lehet, hiszen amíg a házigazda tudja, mit hova kell pakolni, hogyan gyűjti a szemetet, és így tovább, addig valószínűleg te nem. Természetesen az teljesen más szituáció, ha megkér, hogy segíts.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek