Univerzális zöldséges húsalap babáknak

Sok anyukának okoz fejtörést, miként kerüljenek az értékes vitaminok, tápanyagok a baba ételébe. Ha a húst szereti a gyermek, akkor Melis szakácsunk receptjével ez a probléma is megoldódik!

Már csak azt kell kitalálnunk, hogy éppen milyen zöldséggel párosítsuk a húst. Egészséges lesz és finom, csemeténk falni fogja, meglátjátok!

Zöldséges húsalap babáknak (1 éves kortól)

Hozzávalók 10-15 adaghoz:

Elkészítés:

  1. Megpucoljuk a zöldségeket, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Olívaolajon elkezdjük párolni a hagymát, majd a fokhagymát, néhány perc múlva pedig hozzátesszük a répát és a zellert.
  3. Néhány perc után rátesszük a darált húst, és fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, és lefedjük. Várjuk meg, amíg kiereszti a hús a levét, majd újra zsírjára sül.
  4. Felöntjük vízzel (esetleg alaplével, ha van otthon), annyival, hogy puhára főjön benne a hús, és újra lefedjük.
  5. Amikor már puha a hús, levesszük a fedőt, és elfőzzük a felesleges vizet.

NoSalty - tipp:A zöldéséges húsalapot rizzsel és tejföllel rétegezve rakottast készíthetünk, és megsüthetjük, de kínálhatjuk paradicsomosan, főtt tésztával elkeverve is.Melishez hasonlóan célszerű a húsalapból egyszerre nagyobb adagot készíteni és a maradékot lefagyasztani, így legközelebb könnyebb dolgunk lesz.

A recept itt elmenthető a receptkönyvbe >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...