Sok anyukának okoz fejtörést, miként kerüljenek az értékes vitaminok, tápanyagok a baba ételébe. Ha a húst szereti a gyermek, akkor Melis szakácsunk receptjével ez a probléma is megoldódik!
Már csak azt kell kitalálnunk, hogy éppen milyen zöldséggel párosítsuk a húst. Egészséges lesz és finom, csemeténk falni fogja, meglátjátok!
Zöldséges húsalap babáknak (1 éves kortól)
Hozzávalók 10-15 adaghoz:
- 1 kg darált hús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 1 fej zeller
- olívaolaj
- víz
- só
- bors
Elkészítés:
- Megpucoljuk a zöldségeket, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- Olívaolajon elkezdjük párolni a hagymát, majd a fokhagymát, néhány perc múlva pedig hozzátesszük a répát és a zellert.
- Néhány perc után rátesszük a darált húst, és fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, és lefedjük. Várjuk meg, amíg kiereszti a hús a levét, majd újra zsírjára sül.
- Felöntjük vízzel (esetleg alaplével, ha van otthon), annyival, hogy puhára főjön benne a hús, és újra lefedjük.
- Amikor már puha a hús, levesszük a fedőt, és elfőzzük a felesleges vizet.
NoSalty - tipp:A zöldéséges húsalapot rizzsel és tejföllel rétegezve rakottast készíthetünk, és megsüthetjük, de kínálhatjuk paradicsomosan, főtt tésztával elkeverve is.Melishez hasonlóan célszerű a húsalapból egyszerre nagyobb adagot készíteni és a maradékot lefagyasztani, így legközelebb könnyebb dolgunk lesz.