Tudtad, hogy a világ legjobb csiliszószát magyarok csinálják?

A magyar GaBko Chili Ale Mango Habanero nevű termékét választották meg a világ legjobb csiliszószának  The World Hot Sauce Awards louisianai díjátadóján. 

A világ legnagyobb csiliszósz versenyén a magyar szósz nem csak a fődíjat nyerte meg, a gyümölcsös szószok kategóriájának díját is hazahozhatta. A GaBko Chili nem most nyert először, az előző években a Whiskey&Honey és a tequilás jalapeno szószok is aranyéremmel lettek kitüntetve a New Yorki-i Hot Pepper Awardson.

"Egy csiliszósz, ami nem a csípősségről szól. Ilyen a győztes termék, ami az ételeket nem viszi el semmilyen irányba, hanem inkább egy plusz, semmihez nem hasonlítható ízt ad a fogásoknak" – nyilatkozta azindex.hu-nak Nagy Gábor, a termék megálmodója.

Az Ale Mango Habanero szósz készítője szerint tökéletesen passzol húsokhoz, salátákhoz, tésztákhoz, hamburgerekhez és szendvicsekhez és egyben kiváló mártogatós is. A terméket itthon 1800 forintért lehet megvásárolni.

Nem csak a GaBko, a magyar Nyúli tüzes chili Nyúl-York nevű szósza második helyezettként végzett az Ultra Hot kategóriában, a szintén magyar Szati Chili Füstölt Carolina Reaper szósza szintén második helyet ért el X-Hot kategóriában, Smoky Rings nevű jalapenos savanyúságuk pedig a bronzérmet hozhatta haza az ínyencségek kategóriájában.

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek