Tudtad, hogy a világ legjobb csiliszószát magyarok csinálják?

A magyar GaBko Chili Ale Mango Habanero nevű termékét választották meg a világ legjobb csiliszószának  The World Hot Sauce Awards louisianai díjátadóján. 

A világ legnagyobb csiliszósz versenyén a magyar szósz nem csak a fődíjat nyerte meg, a gyümölcsös szószok kategóriájának díját is hazahozhatta. A GaBko Chili nem most nyert először, az előző években a Whiskey&Honey és a tequilás jalapeno szószok is aranyéremmel lettek kitüntetve a New Yorki-i Hot Pepper Awardson.

"Egy csiliszósz, ami nem a csípősségről szól. Ilyen a győztes termék, ami az ételeket nem viszi el semmilyen irányba, hanem inkább egy plusz, semmihez nem hasonlítható ízt ad a fogásoknak" – nyilatkozta azindex.hu-nak Nagy Gábor, a termék megálmodója.

Az Ale Mango Habanero szósz készítője szerint tökéletesen passzol húsokhoz, salátákhoz, tésztákhoz, hamburgerekhez és szendvicsekhez és egyben kiváló mártogatós is. A terméket itthon 1800 forintért lehet megvásárolni.

Nem csak a GaBko, a magyar Nyúli tüzes chili Nyúl-York nevű szósza második helyezettként végzett az Ultra Hot kategóriában, a szintén magyar Szati Chili Füstölt Carolina Reaper szósza szintén második helyet ért el X-Hot kategóriában, Smoky Rings nevű jalapenos savanyúságuk pedig a bronzérmet hozhatta haza az ínyencségek kategóriájában.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!