Megmutattuk, miért isteni a kapor és a gombás tokány, háromféle mignont hoztunk, de gasztrofilmet is ajánlottunk

Nem hagytunk titeket cserben a héten sem, konyhai trükkös cikkek, mennyei főételek és a TikTok-csatornánk sztárjai egyaránt a porondon voltak, de a beltéri növényekről is imádtatok olvasni.

  1. 1.

    A házi mozzarellához 3 hozzávaló és pár perc szükséges

    Csupán három hozzávaló szükséges az ízletes házi mozzarella sajthoz: nyers tej, ecet és só. Ráadásul percek alatt elkészíthető, és hihetetlenül finom is.

  2. 2.

    Így fő nálunk a tokányok non plus ultrája, a gombás borjútokány

    Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi időről időre csillapíthatatlan vágyat érzünk, hogy megfőzzünk egy szaftban tocsogó, igazi húsos-zöldséges-tejfölös magyaros tokányt. A köretkedvencekről természetesen megoszlanak a vélemények, mi a csigatésztát illetve galuskát favorizálók csoportjába tartozunk. Ezúttal gombával és borjúval operáltunk, a végeredmény pedig pompás lett.

  3. 3.

    A póré csak arra vár, hogy ilyen pitét süss belőle – Új recept a Nosalty TikTok-csatornáján!

    <br>A póréhagyma egyike a kevésbé használt hagymáknak, ami nagy kár, tekintve, hogy milyen finom, karakteres, édeskés ízt ad minden ételnek. Ezen a pitén két egész póréhagyma trónol, nem is csoda hát, hogy verhetetlen recept az, ami most következik.

  4. 4.

    A kreol-amerikai „piszkos rizs", amit magyarként is imádni fogtok

    Darált hús, fűszerek, csirkemáj, alaplé, sok-sok rizs, mindez egy serpenyőben lepirítva? Hát mit ne szeretnénk ebben? Legyünk nyitottak más konyhákra is, és vegyük észre a meglepő egyezéseket is! Kreol dirty rice, azaz piszkos rizs készült nálunk.

  5. 5.

    60 után is bőven van esély újrakezdeni, üzeni a svéd gasztro-romkom

    A főzőtanfolyam újrakezdőknek (Tuesday Club) egy annyira kedves és jól nézhető, könnyed, de azért nem bugyutába átmenő film, amire már nagyon régen vártunk. Olyan, mint egy könyv a vakációnkon, a tengerparton olvasva, amit alkalomadtán, amikor csak jólesne, újraolvasnánk (újranéznénk).

  6. 6.

    „A parasztkonyha gazdag, finom és találékony” – Szeged gasztroszínterének legizgalmasabb séfjével, Katkó Krisztinával beszélgettünk

    Katkó Krisztina a magyar gasztronómiai színtér igazi különutas egyénisége. Gazdasági újságíróból lett remek séf és vendéglátó, sugárzik belőle az intellektus, a tudásvágy és megszerzett tudása átadásának öröme és szenvedélye. Étterme neve is sokat elárul a falai között zajló munkáról és a vendégélményekről: interjú a szegedi Alkimista Kulináris Műhely alapítójával és séfjével, Katkó Krisztinával.

  7. 7.

    A megosztó kapor, amely nélkül nem csak a tökfőzelék elképzelhetetlen

    Az egyik legmegosztóbb fűszernövényünk, amelyet vannak, akik egész életükben ki nem állhatnak, mások kezdetektől vagy felnőttkoruktól elkötelezett rajongói. Egészséges, különleges, és sok étel elképzelhetetlen nélküle – ez a kapor, amely a nyár egyik sztár fűszere nálunk.

  8. 8.

    Mignon háromféle színben és ízben, ahogy a majom kinyomta

    Mignon, a gyermekkori kedvenc sütink. Nehéz lenne eldönteni, hogy melyik ízben a legjobb, sőt, nem is lehet, éppen ezért egyből 3-félét kell készíteni belőle. Mutatjuk, hogyan csináld természetes színezékekkel!

  9. 9.

    Így főzz tésztát a világ legjobb sajtjaival, karamellizált hagymával

    Ha szereted a sajtos tésztát, akkor ezt az érzést most szépen sokszorozd meg, adj hozzá némi prosciuttót, kizárólag nagyon zsíros habtejszínt, és olyan minőségi sajtokat, hogy a füled kettéáll. Megcsináltuk, megettük, és azóta visszasírjuk

  10. 10.

    12 tökéletes beltéri növény azoknak, akiknek nincs kertjük

    Ne a rendelkezésre álló szabad terület szabja meg nekünk, hogy legyenek-e otthon növényeink vagy ne, ha akarjuk őket! A zöldek életre keltik a teret, személyesebbé teszik otthonunkat, pozitív hangulatot teremtenek, megtisztítják a levegőt és kapcsolódást teremtenek köztünk és a természet között.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek