Top 7+1 sütőben sült fánk

Farsangi időszak nincs fánk nélkül. Egészségünk érdekében bő zsiradék helyett süssük őket sütőben!

Elérkezett a farsangi időszak, a bálok, mulatozások, terített asztalok ideje. Hagyományosan része a farsangi étrendnek a fánk, ez a kelesztett tésztából készített, pihepuha étel. Klasszikusan a szaggatott tésztát bő zsírban sütjük, de ha szeretnénk egy kicsit egészségesebben elkészíteni, süssük sütőben, ekkor a lakást sem kell utána órákig szellőztetni. A bő zsírban sült ételek energiatartalmát a sütés során beszívott zsiradék jelentősen növeli, ez pedig emésztőrendszerünket is megterheli.

Receptjeink közül kiválogattam most 8 db sütőben süthető fánk receptjét. Ha nem szeretnétek lemondani a hagyományos családi receptetekről, próbáljátok meg azt is inkább sütőben sütni!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...