Top 7+1 sütőben sült fánk

Farsangi időszak nincs fánk nélkül. Egészségünk érdekében bő zsiradék helyett süssük őket sütőben!

Elérkezett a farsangi időszak, a bálok, mulatozások, terített asztalok ideje. Hagyományosan része a farsangi étrendnek a fánk, ez a kelesztett tésztából készített, pihepuha étel. Klasszikusan a szaggatott tésztát bő zsírban sütjük, de ha szeretnénk egy kicsit egészségesebben elkészíteni, süssük sütőben, ekkor a lakást sem kell utána órákig szellőztetni. A bő zsírban sült ételek energiatartalmát a sütés során beszívott zsiradék jelentősen növeli, ez pedig emésztőrendszerünket is megterheli.

Receptjeink közül kiválogattam most 8 db sütőben süthető fánk receptjét. Ha nem szeretnétek lemondani a hagyományos családi receptetekről, próbáljátok meg azt is inkább sütőben sütni!

 1. 1.

  Almás fánk sütőben sülve

 2. 2.

  Sütőben sült vajas fánk mandulával

 3. 3.

  Sütőben sült mandulás fánk

 4. 4.

  Pihe-puha fánk sütőben sütve

 5. 5.

  Olaj nélküli fánkocska

 6. 6.

  Rendhagyó fánk

 7. 7.

  Sütőben sült fánkok

 8. 8.

  Vaníliás fánk - sütőben sütve

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.