Felfedtük a legszaftosabb hús titkát, egyetlen trükkel szárítottuk meg az edényeket, és még fantasztikus Stefániát is készítettünk

A múlt hét legkeresettebb cikkei között konyhai tippek, otthoni praktikák és természetesen mennyei receptek is sikert arattak.

  1. Ezzel a páccal lesz a legszaftosabb a sült hús
    1.

    Ezzel a páccal lesz a legszaftosabb a sült hús

    Köztudott, hogy a pácolt csirke sokkal finomabb, szaftosabb és ízgazdagabb, mint a natúran sütött. Legalábbis remélhetőleg köztudott. A mai Napi Tipp megmutatja, hogy melyik a lehető legjobb pác ennek eléréséhez.

  2. 5 étel, ami nem is olyan rég még kifejezetten olcsónak számított
    2.

    5 étel, ami nem is olyan rég még kifejezetten olcsónak számított

    „Hó vége van? Akkor lecsót főzök!" – játszódott le bennünk egészen tavaly nyárig a megnyugtató gondolat, idén azonban sajnos minden eddig olcsónak számító fogásunk szinte luxus szintekre emelkedett. Nézzük őket, és siránkozzunk.

  3. 1 mosogatógépes trükk, amivel 5 perc alatt megszárad minden
    3.

    1 mosogatógépes trükk, amivel 5 perc alatt megszárad minden

    Egészen meglepő módja van annak, hogyan lehet egyetlen mozdulattal öt perc alatt megszárítani az összes frissen mosott edényt a mosogatógépből. Csak egyetlen dolog kell hozzá...

  4. Ezt főzheted – 30 étel szeptemberre, a ti legszebb receptjeitekből
    4.

    Ezt főzheted – 30 étel szeptemberre, a ti legszebb receptjeitekből

    Sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük az aktuális kedvenc receptjeinket regisztrált szakácsaink fogásai közül. Töltsétek fel ti is legkedvesebb ételeiteket, és inspiráljátok egymást egész évben! Jöjjenek a szeptemberi kedvencek!

  5. Taralli, az olaszok pénztárcabarát, puhán ropogós sós sütije
    5.

    Taralli, az olaszok pénztárcabarát, puhán ropogós sós sütije

    Olaszországban, ahol azért rendesen fogy a jó bor, megannyi borkorcsolya található. Ezek közül a dél-olasz taralli egy igazán különleges, mégis könnyen és költséghatékonyan elkészíthető ropogtatnivaló. Jöhet a recept?

  6. Miből főzzek? – A szeptember is zamatos alapanyagokkal vár
    6.

    Miből főzzek? – A szeptember is zamatos alapanyagokkal vár

    Mindannyian szeretnénk egy fokkal tudatosabban táplálkozni, nem? Ennek kulcsa pedig elsősorban az alapanyagokban rejlik, amiket a konyhában használunk. A Nosalty csapatával ebben szeretnénk most mindenkinek segítséget nyújtani azáltal, hogy minden hónapban bemutatjuk az éppen aktuálisan termő/beszerezhető zöldségeket és gyümölcsöket és a belőlük készíthető jobbnál jobb ételeket.

  7. Így tartósították nagyanyáink egy évig a húst
    7.

    Így tartósították nagyanyáink egy évig a húst

    Nagyszüleink idejében, mikor még csak egy-egy háztartásban volt fagyasztó, más trükköket kellett bevetni az ételek tartósítására. Napi Tippünk főszereplője a mai napon a sertéshús, a következő módszert pedig mi is nagymamáinktól lestük el.

  8. 5 imádott étterem Zuglóban, ahová nem csak a kerületiek járnak
    8.

    5 imádott étterem Zuglóban, ahová nem csak a kerületiek járnak

    Zuglóban élni, mint tudjuk, életérzés. Közel van a város és kőhajításnyira az épülő-szépülő Városliget, a XIV. kerületben már mégis lassabb, emberléptékűbb a tempó. Legyen az a régi villanegyed a zajos Thököly út egyik oldalán vagy a kertesházas részek, a főváros egyik legélhetőbb kerületében járunk. És milyen jókat is ehetünk itt! Íme 5 jó ok, hogy Zuglót válasszuk gasztroúticélunként.

  9. „Ez nem egy steril szálloda, és lehet, hogy felbuksz valahol a szandálomban” – interjú Balogh Barival
    9.

    „Ez nem egy steril szálloda, és lehet, hogy felbuksz valahol a szandálomban” – interjú Balogh Barival

    A noszvaji Nomád hotel említésétől is felderül az arca annak, aki valaha járt már ott. A Balogh család által immár huszonhatodik éve üzemeltetett hotel és glamping kicsit olyan, mint egy téren-időn kívüli sziget, mintha a csak a kedvenc rokonainkat látogatnánk meg, hogy kipihenjük magunkat, és feltöltődve nézzünk szembe az új kihívásokkal. A hotel szívét-lelkét, Balogh Barbarát, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Barit kezdetekről, kihívásokról, és a legendás Nomád reggeliről is kérdeztük.

  10. A retró egybefasírt, amit Stefániának hívunk, és tojást dugunk a közepébe
    10.

    A retró egybefasírt, amit Stefániának hívunk, és tojást dugunk a közepébe

    Egyben sült, aranybarna, ropogós kéreg, puha, omlós húsos belső, mely sok-sok főtt tojáskarikát rejt. Egyesek petrezselymes burgonyával, mások rizzsel, megint mások pedig krumplipürével imádják. Na, kitaláltátok? Legyen Stefánia ebédre!

Címlapról ajánljuk