1 mosogatógépes trükk, amivel 5 perc alatt megszárad minden

Egészen meglepő módja van annak, hogyan lehet egyetlen mozdulattal öt perc alatt megszárítani az összes frissen mosott edényt a mosogatógépből. Csak egyetlen dolog kell hozzá...

Még hogy azoknak nem kell mosogatnia, akiknek van mosogatógépe! Persze, mosogatógéppel minden könnyebb, ez tény, a program lejárta után azonban érdemes azonnal eltörölgetni a tiszta edényeket. Ha ezt nem tesszük meg, és a gép ajtaját sem nyitjuk ki, az edények hiába lesznek tiszták, állott lesz a szaguk.

Szerencsére van egy szuper megoldás, amelynek köszönhetően a tányérok és a poharak egy pillanat alatt szárazak lesznek, igaz, a trükköt rögtön akkor érdemes bevetni, amikor lejárt a mosási program.

A BrunchwithBabs nevű Instagram-oldalon található trükk sokak szerint fenomenális, érdemes azonban jobban szemügyre venni a törölközős tippet!

A módszer lényege, hogy a gép ajtajára rakott törölköző beszívja azt a gőzt, ami a mosás során keletkezett a gépben, így megszárítva a tisztára mosott konyhai eszközöket.

Ez a megoldás csak akkor működik, ha közvetlenül a mosás végén (a legtöbb gép általában hangos pittyogással jelzi, ha vége a programnak) rakjuk be a rongyot, éppen akkor, amikor az ajtót kinyitva a még meleg gőz megcsapja az arcunkat.

A trükk nem minden esetben alkalmazható, vannak ugyanis olyan, újabb mosogatógépek, amelyek éppen a mosás során keletkező gőz segítségével szárítják meg az edényeket. Mielőtt mi is bevetnénk a tippet, olvassuk el a gépünk használati utasítását.

Forrásunk volt.


Ezek a tippek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek