Így tartósították nagyanyáink egy évig a húst

Nagyszüleink idejében, mikor még csak egy-egy háztartásban volt fagyasztó, más trükköket kellett bevetni az ételek tartósítására. Napi Tippünk főszereplője a mai napon a sertéshús, a következő módszert pedig mi is nagymamáinktól lestük el.

A legjobb háztartási tippekért mindig érdemes szüleink, nagyszüleink tanácsait megfogadni, nekik ugyanis egy csokornyi olyan praktikájuk lehet, amelyekre a modern kori, minden esetben kiszolgált ember talán még álmában sem gondol.

Napi tippünk főszereplője a hús!

Ilyen lehet például a hús tartósítása is. Eleinknek még nem volt lehetősége minden húst fagyasztóban tárolni, az ételek tartósítására más megoldást kellett kitalálni. A Sokszínű Vidék ajánlása szerint érdemes lehet például a húst zsírban tárolni, így ugyanis akár egy évig is eláll, ráadásul nagyon finom lesz!

Ezt a fajta tartósítást sertéshús vagy kacsa esetében érdemes elvégezni, lehet szó karajról, tarjáról, oldalasról vagy lapockáról is. Egy lábosba vagy sütőedénybe tegyük bele a besózott húst, majd öntsük nyakon annyi zsírral, hogy az ellepje a húst.

Süssük alacsony hőfokon 70-90 percig. Ha már kihűlt a hús, zsírral együtt öntsük szét az egészet befőttesüvegekbe, és jól lezárva hűvös helyen, hűtőben, kamrában, spájzban, tartsuk, így akár egy évig is eláll.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Olasz rózsafánk

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt neked is tudnod kell, ha szereted a banánt: fontos...

Már érvénybe lépett az Európai Unió új szabályozása, ami egy kis megnyugvást jelent majd a vásárlók számára. Arról már korábban is írtunk, hogy kötelező megjelölni a gyümölcsök származási helyét, de a banánnal kapcsolatban további információkat kell feltüntetni a címkén.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...