Így tartósították nagyanyáink egy évig a húst

Nagyszüleink idejében, mikor még csak egy-egy háztartásban volt fagyasztó, más trükköket kellett bevetni az ételek tartósítására. Napi Tippünk főszereplője a mai napon a sertéshús, a következő módszert pedig mi is nagymamáinktól lestük el.

A legjobb háztartási tippekért mindig érdemes szüleink, nagyszüleink tanácsait megfogadni, nekik ugyanis egy csokornyi olyan praktikájuk lehet, amelyekre a modern kori, minden esetben kiszolgált ember talán még álmában sem gondol.

Napi tippünk főszereplője a hús!

Ilyen lehet például a hús tartósítása is. Eleinknek még nem volt lehetősége minden húst fagyasztóban tárolni, az ételek tartósítására más megoldást kellett kitalálni. A Sokszínű Vidék ajánlása szerint érdemes lehet például a húst zsírban tárolni, így ugyanis akár egy évig is eláll, ráadásul nagyon finom lesz!

Ezt a fajta tartósítást sertéshús vagy kacsa esetében érdemes elvégezni, lehet szó karajról, tarjáról, oldalasról vagy lapockáról is. Egy lábosba vagy sütőedénybe tegyük bele a besózott húst, majd öntsük nyakon annyi zsírral, hogy az ellepje a húst.

Süssük alacsony hőfokon 70-90 percig. Ha már kihűlt a hús, zsírral együtt öntsük szét az egészet befőttesüvegekbe, és jól lezárva hűvös helyen, hűtőben, kamrában, spájzban, tartsuk, így akár egy évig is eláll.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek