Így tartósították nagyanyáink egy évig a húst

Nagyszüleink idejében, mikor még csak egy-egy háztartásban volt fagyasztó, más trükköket kellett bevetni az ételek tartósítására. Napi Tippünk főszereplője a mai napon a sertéshús, a következő módszert pedig mi is nagymamáinktól lestük el.

A legjobb háztartási tippekért mindig érdemes szüleink, nagyszüleink tanácsait megfogadni, nekik ugyanis egy csokornyi olyan praktikájuk lehet, amelyekre a modern kori, minden esetben kiszolgált ember talán még álmában sem gondol.

Napi tippünk főszereplője a hús!

Ilyen lehet például a hús tartósítása is. Eleinknek még nem volt lehetősége minden húst fagyasztóban tárolni, az ételek tartósítására más megoldást kellett kitalálni. A Sokszínű Vidék ajánlása szerint érdemes lehet például a húst zsírban tárolni, így ugyanis akár egy évig is eláll, ráadásul nagyon finom lesz!

Ezt a fajta tartósítást sertéshús vagy kacsa esetében érdemes elvégezni, lehet szó karajról, tarjáról, oldalasról vagy lapockáról is. Egy lábosba vagy sütőedénybe tegyük bele a besózott húst, majd öntsük nyakon annyi zsírral, hogy az ellepje a húst.

Süssük alacsony hőfokon 70-90 percig. Ha már kihűlt a hús, zsírral együtt öntsük szét az egészet befőttesüvegekbe, és jól lezárva hűvös helyen, hűtőben, kamrában, spájzban, tartsuk, így akár egy évig is eláll.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...