Perlik a Subwayt egy szendvicse miatt – úgy tűnik, óriás hazugságon kapták őket

A Subway gyorséttermek körül egyre több botrány van kialakulóban, most éppen szándékos félrevezetésért perlik őket. A tonhallal volt a gond.

A Subway szendvicsező sok ember szívébe belopta magát Magyarországon is, az ott kapható, számtalan variációval rendelhető húsos-zöldséges szendvicsekről ugyanis sokáig azt lehetett hinni, hogy egészségesebbek, mint más gyorséttermek termékei.

A szendvicsező körüli első lufi tavaly pukkant ki, amikor is az ír Subway-szendvicsek kenyeréről kiderült, azok nem nevezhetőek hivatalosan kenyérnek, annyira magas a cukortartalmuk. A Subway leginkább azért volt felelősségre vonva, mert ezek a szendvicsek úgynevezett rejtett cukortartalommal bírtak. Míg a hivatalos előírások szerint egy pékáru liszttartalmának mindössze 2%-a tartalmazhat cukrot, a Subway-szendvicseknél ez az arány 10%-ra rúgott.

Komoly vádak érték a népszerű tonhalas szendvicset

A Subway-t az Egyesült Államokban jelenleg pedig két magánszemély perli szándékos félrevezetés és jogtalan haszonszerzés miatt, amiért a tonhalas szendvicsek nem tartalmaznak tonhalat. A Washington Post cikke szerint a per kapcsán Kalifornia államban több tonhalas szendvicset is bevizsgáltak független laboratóriumokban, a vizsgálatok pedig kimutatták, hogy a Subway tonhalkrémjében nemhogy tonhal nincsen, de semmilyen más hal sem lelhető fel.

Igazi tonhalkrémek:

Az egyelőre nem derült ki, milyen összetevőket tartalmaz a Subway tonhalas szendvicse, a Food and Wine magazinnak eljuttatott levelében Dr. Katia Noll, a Subway élelmiszerbiztonságért és minőségért felelős igazgatója azonban cáfolta a Washington Postban leírtakat, valamint biztosította az olvasókat arról, hogy éttermeikben 100%-ban vadon kifogott tonhalból készülnek a tonhalkrémes szendvicsek.

Subway szendvicsező Párizsban

Hogy milyen eredményekre vezet majd a per, arról egyelőre nem lehet sokat tudni, ha azonban hivatalosan is beigazolódnak a felperesek állításai, az amerikai szendvicsezőnek nem lesz egyszerű kimagyaráznia magát.


Ha ismert márkákról van szó, van még néhány érdekesség a tarsolyunkban:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?