Szemét kerül a vendégek elé ezekben a Mekikben, ráadásul büszkék rá

A McDonald’s élelmiszer-hulladékból készült tálcákat tesz a vendégek elé egyes éttermeiben. Büszkén hirdetik: náluk szemét kerül az asztalokra!

A McDonald’s ismét nagyot lépett, ezúttal azzal kerültek reflektorfénybe, hogy lényegében szemetet tesznek az étterem vendégei elé. Természetesen az erős megfogalmazás mögött az áll, hogy a cég élelmiszer-hulladékból készült tálcákon szervírozza a jól megszokott McMenüket.

A zöldebb útra lépés manapság nem ritka az ismert gyorsétteremláncoknál, ám nem mindig érik el a várva várt célt: a Meki esetében korábban arra is fény derült, hogy a papír szívószálaik sem újrahasznosíthatók.

Most azonban, ahogy a hvg.hu megírta, a dél-amerikai és karibi térségben környezetkímélés címszó alatt kezdték el bevezetni a fent említett tálcák használatát. Az Arcos Dorados, aki az ottani láncért felel, egy izraeli cégtől rendeli a termékeket, akik háztartási hulladékot hasznosítanak újra (kidobott élelmiszert és egyéb szemetet).

Azt is megemlítik, hogy egy 2018-as vállalás szerint 5 év múlva kizárólag újrahasznosított csomagolással találkozhatunk majd a Mekikben – igaz, jelenleg 90 százalékban nincsen náluk újrahasznosítás. Ráadásul a környezetet legfőképpen a hús előállítása és szállítása terheli jelentősen, nem pedig a csomagolás.

Meki-témában kattints ezekre is:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 egyszerű, BURGONYÁS étel – ebédötletek, ha ihlet nélkül maradtál

Krumpliimádatunk a sírig tart, ez már biztos, és ne hidd, hogy néha-néha nem fér bele akár egy fogyókúrás étrendbe is. Attól függ, hogy készíted el - olaj helyett süsd sütőben, tejföl helyett rakj rá fűszereket, joghurtot, és egyél hozzá mindig friss zöldséget is! Mutatunk pár változatot burgonyára, van köztük egészségesebb és bűnösebb típus is...