Rasszistának titulált pohárrajz miatt fizet busás kártérítést a Starbucks

Jelentős összegébe került az ismert italláncnak, hogy egy dolgozójuk ferde szemű mosolygó fejjel látta el a vendég kávéspoharát.

Tavaly történt az eset egy dublini kávézóban, amely miatt a Starbucksnak alaposan a zsebébe kellett nyúlni, hogy kárpótolni tudják egyik vendégüket. Suchavadee Foley közel 4,3 millió forintot kapott azért, mert egy mosolygós fejet kapott a neve helyett a matcha tea lattéjára. A bökkenő az volt, hogy az arcocskát a felszolgáló ferde szemekkel rajzolta a pohárra.

Foley azonnal panasszal élt az őt ért sérelem miatt, amit faji megkülönböztetésként élt meg. A nő egyébként még gyermekkorában költözött a családjával Írországba, így írként tekint magára.

A Munkahelyi Kapcsolatok Bizottsága, aki a furcsa esetet vizsgálta, szintén arra jutott, hogy a vizuális ábrázolásmód a rasszra utal, ami kifejezetten sértő a vevőre nézve.

A dolgozó egyébként kifejezetten kedves gesztusnak szánta a dolgot, és felvételek is bizonyítják, hogy jóindulattal állt a nőhöz, mint az összes többi vásárlóhoz, azonban a jövőben csak akkor fog a poharakra rajzolni a vendég nevének feltüntetése helyett, ha egy gyermek kéri a születésnapja alkalmából. A szóban forgó esetet pedig nagyon sajnálja.

via GIPHY

A Starbucks nagyon sajnálja a kialakult helyzetet, elnézést kértek a nőtől, és természetesen ígéretet tettek, hogy a jövőre vonatkozva is szem előtt tartják az esetet, hiszen a vállalat semmiféle diszkriminációt nem tolerál.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek