Tökéletes vadast és rakott kelt készítettünk, három kávés süteményt hoztunk nektek

Az elmúlt hét nap igen mozgalmas volt: készítettünk egy tényleg tökéletes vadasmarhát, de szaftos rakott kelt és hibátlan egészben sült csirkét is sütöttünk. Megtanultuk ezen kívül, hogyan kell főzni a különböző rizsfajtákat, és azt is, mitől lesz igazán ragacsos a brownie. Az előző hét kedvenc gasztrocikkei következnek!

  1. 1.

    Kávé + kakaó jegyben jár – Kávékeksz, tiramisugömb és kávétorta hétvégére

    Ha kávés recept, mi jut először eszedbe? Csak nem a tiramisu? Bár ez a krémes finomság eredeti formájában most nem szerepel a listánkon, helyette mutatunk három másik olasz, kávés csodasütit, mert „dolci"-ból sosem elég!

  2. 2.

    Mert az igazi vadasmarha igenis így készül...szerintünk

    Selymesen krémes tejfölös vadasmártás, puha marhahús, házi zsemlegombóc, sőt, most kapaszkodjatok meg: áfonyadzsem! Elkészítettük a (szerintünk) ultimate és autentikus vadasmarhát, amiben csak keresve lehet hibát találni.

  3. 3.

    A leggyorsabb aromás erőleves, ami minden bajra gyógyír

    Nincs is jobb orvosság az erőlevesnél, ezt minden megfázásban vagy más enyhe betegségben szenvedő jól tudja. Most épp itt van ezeknek a szezonja, főzzünk 30 perces, aromás erőlevest mi is!

  4. 4.

    Ezért nem kell liszt a legragacsosabb brownie tésztájába

    Az egyik legcsokisabb sütemény, a brownie rendszeresen megosztja a kulináris világ édesszájú tagjait, elsősorban a tészta állagának kérdésében. Ez a cikk most azoknak szól, akik a lehető legragacsosabban szeretik a süteményt.

  5. 5.

    Rizses kisokos – Megmutatjuk, melyiket hogyan érdemes főzni

    Nem mindegy, hogyan főzünk rizst. Van, aki a pergős, száraz köretet szereti, mást nem zavar, ha a szemek kicsit puhábbak és ragadósabbak. A rizsfőzésnél számít, milyen fajtát rakunk a tűzre, éppen ezért készítettünk egy kisokost, ami segít eligazodni nemcsak a boltok polcainál, de a tűzhelyen is.

  6. 6.

    A rakott kel, ami neked kell – mi könnyen és szaftosan készítjük!

    A rakott kel a magyar konyha egyik örökzöldje. Egészen elérhető árú favorit, ha valami egyszerűre, kiadósra, háziasra vágyunk – egy jó rakottas, melynek képében egyszerre kerül a tányérodra a köret és a főétel is. Nézzük, hogy készítjük mi szaftosan és könnyedén...némi csavarral és variálással.

  7. 7.

    Nem kell külön recept – süss egy tésztából tortát és muffint is

    Ha eszünkbe jutott már a kedvenc tortánkat majszolva, hogy milyen finom lenne ez muffinként, akkor ez a cikk pont nekünk szól. A mennyiségek átszámolásától a sütési időig mindenről szót fogunk ejteni, induljon hát az átváltozás.

  8. 8.

    A gránátalmamagok tárolásának titka

    Tudjuk, hogy nem a legolcsóbb mulatság, ha gránátalmára éhezünk, de ha néha-néha belefér a büdzsébe, akkor már használjuk ki az utolsó magjáig. Kiderül, hogyan érdemes tárolni, hogy minél tovább bírja.

  9. 9.

    Elrontott magyar ételek külföldön, melyektől a szívünkhöz kapunk

    Azután, hogy megnéztük, mi, magyarok mit rontunk el a nemzetközi ételek közül, most ideje a nagyítót a világ többi részére fordítani, ugyanis nekik is sok van a kontójukon. Meggyalázott gulyások és más szörnyűségek következnek, most végre mi kaphatunk a szívünkhöz.

  10. 10.

    Kisokos a tökéletes sült csirkéhez – tippek egy profi séftől

    Az egészben sült csirkéhez valójában nem kell semmilyen különleges módszer, csak jó alapanyag és egy kis odafigyelés.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...