Tökéletes vadast és rakott kelt készítettünk, három kávés süteményt hoztunk nektek

Az elmúlt hét nap igen mozgalmas volt: készítettünk egy tényleg tökéletes vadasmarhát, de szaftos rakott kelt és hibátlan egészben sült csirkét is sütöttünk. Megtanultuk ezen kívül, hogyan kell főzni a különböző rizsfajtákat, és azt is, mitől lesz igazán ragacsos a brownie. Az előző hét kedvenc gasztrocikkei következnek!

 1. Kávé + kakaó jegyben jár – Kávékeksz, tiramisugömb és kávétorta hétvégére
  1.

  Kávé + kakaó jegyben jár – Kávékeksz, tiramisugömb és kávétorta hétvégére

  Ha kávés recept, mi jut először eszedbe? Csak nem a tiramisu? Bár ez a krémes finomság eredeti formájában most nem szerepel a listánkon, helyette mutatunk három másik olasz, kávés csodasütit, mert „dolci"-ból sosem elég!

 2. Mert az igazi vadasmarha igenis így készül...szerintünk
  2.

  Mert az igazi vadasmarha igenis így készül...szerintünk

  Selymesen krémes tejfölös vadasmártás, puha marhahús, házi zsemlegombóc, sőt, most kapaszkodjatok meg: áfonyadzsem! Elkészítettük a (szerintünk) ultimate és autentikus vadasmarhát, amiben csak keresve lehet hibát találni.

 3. A leggyorsabb aromás erőleves, ami minden bajra gyógyír
  3.

  A leggyorsabb aromás erőleves, ami minden bajra gyógyír

  Nincs is jobb orvosság az erőlevesnél, ezt minden megfázásban vagy más enyhe betegségben szenvedő jól tudja. Most épp itt van ezeknek a szezonja, főzzünk 30 perces, aromás erőlevest mi is!

 4. Ezért nem kell liszt a legragacsosabb brownie tésztájába
  4.

  Ezért nem kell liszt a legragacsosabb brownie tésztájába

  Az egyik legcsokisabb sütemény, a brownie rendszeresen megosztja a kulináris világ édesszájú tagjait, elsősorban a tészta állagának kérdésében. Ez a cikk most azoknak szól, akik a lehető legragacsosabban szeretik a süteményt.

 5. Rizses kisokos – Megmutatjuk, melyiket hogyan érdemes főzni
  5.

  Rizses kisokos – Megmutatjuk, melyiket hogyan érdemes főzni

  Nem mindegy, hogyan főzünk rizst. Van, aki a pergős, száraz köretet szereti, mást nem zavar, ha a szemek kicsit puhábbak és ragadósabbak. A rizsfőzésnél számít, milyen fajtát rakunk a tűzre, éppen ezért készítettünk egy kisokost, ami segít eligazodni nemcsak a boltok polcainál, de a tűzhelyen is.

 6. A rakott kel, ami neked kell – mi könnyen és szaftosan készítjük!
  6.

  A rakott kel, ami neked kell – mi könnyen és szaftosan készítjük!

  A rakott kel a magyar konyha egyik örökzöldje. Egészen elérhető árú favorit, ha valami egyszerűre, kiadósra, háziasra vágyunk – egy jó rakottas, melynek képében egyszerre kerül a tányérodra a köret és a főétel is. Nézzük, hogy készítjük mi szaftosan és könnyedén...némi csavarral és variálással.

 7. Nem kell külön recept – süss egy tésztából tortát és muffint is
  7.

  Nem kell külön recept – süss egy tésztából tortát és muffint is

  Ha eszünkbe jutott már a kedvenc tortánkat majszolva, hogy milyen finom lenne ez muffinként, akkor ez a cikk pont nekünk szól. A mennyiségek átszámolásától a sütési időig mindenről szót fogunk ejteni, induljon hát az átváltozás.

 8. A gránátalmamagok tárolásának titka
  8.

  A gránátalmamagok tárolásának titka

  Tudjuk, hogy nem a legolcsóbb mulatság, ha gránátalmára éhezünk, de ha néha-néha belefér a büdzsébe, akkor már használjuk ki az utolsó magjáig. Kiderül, hogyan érdemes tárolni, hogy minél tovább bírja.

 9. Elrontott magyar ételek külföldön, melyektől a szívünkhöz kapunk
  9.

  Elrontott magyar ételek külföldön, melyektől a szívünkhöz kapunk

  Azután, hogy megnéztük, mi, magyarok mit rontunk el a nemzetközi ételek közül, most ideje a nagyítót a világ többi részére fordítani, ugyanis nekik is sok van a kontójukon. Meggyalázott gulyások és más szörnyűségek következnek, most végre mi kaphatunk a szívünkhöz.

 10. Kisokos a tökéletes sült csirkéhez – tippek egy profi séftől
  10.

  Kisokos a tökéletes sült csirkéhez – tippek egy profi séftől

  Az egészben sült csirkéhez valójában nem kell semmilyen különleges módszer, csak jó alapanyag és egy kis odafigyelés.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – gyors és olcsó(bb) fogások advent első hetére

Szép lassan beindul az év végi roham, de mi úgy döntöttünk, hogy az aktuális nemzetközi járványőrület bőven elég a lelkünknek, nem vagyunk hajlandóak ezen felül stresszelni – ha nem muszáj. Most, advent első hetén gyors, egyszerű és viszonylag olcsó fogásokkal segítjük a hajrát.

Nosalty

További cikkek