Tökéletes tökfőzeléket főztünk, olcsó pestót és vegán sajtokat készítettünk előző héten

Múlt héten szinte minden a friss, nyári alapanyagokról, ételekről és elkészítési módokról szólt. Főztünk tökfőzeléket, felfedeztük a savanykás sóskát, és egy olcsóbb, táplálóbb alternatívát is találtunk a klasszikus pestóra. Ezeken kívül házi vegán sajtokat készítettünk, és megismerkedtünk egy különleges kávés koktéllal, az espresso-tonikkal is.

  1. 1.

    5+1 házi vegán "sajt" – olcsóbb és drágább változatok mindenkinek

    Különféle házi készítésű vegán sajtokat teszteltünk. Megmutatjuk, melyik mire jó, milyen alapanyagot érdemes használni hozzájuk, hogyan készítsük, ha nincs túl sok pénzünk rá, vagy éppen valamilyen összetevővel szemben érzékenyek vagyunk.

  2. 2.

    Savanyúbb, mint a citrom, mégis imádjuk: itt a friss SÓSKA

    A sóskát vagy imádjuk, vagy utáljuk, megosztó, egészen különlegesen savanyú ízével nem mindenki tud megbarátkozni, pedig jól elkészítve az egyik legkülönlegesebb zöldségfélénk, amely nemcsak egészséges, hanem egyedi is.

  3. 3.

    A legomlósabb hal vár rád, ha sütőpapírban készíted el a filéket

    A macerás halsütés legtöbb problémáját elfelejthetjük, ha a filéket sütőpapírban sütjük meg. Ez a módszer egyszerű, elronthatatlan, az eredmény pedig garantáltan omlós és szaftos hal lesz.

  4. 4.

    4 bomba ötlet a maradék grillzöldségek felhasználására

    Túlkészültük magunkat a kerti partira, és rengeteg grillzöldség megmaradt? Ne aggódjunk, nem kell, hogy kárba vesszen az összes maradék, jobbnál jobb receptekben tudjuk majd őket használni.

  5. 5.

    A frissen kesernyés kedvenc: ESPRESSO-TONIK, a legvagányabb nyári kávé

    Nem ma indult útjára, de nem lehet eleget emlegetni, annyira zseniális kombó: így készül a kávé és a tonik találkozása egy pohárban, azaz az espresso-tonik, csak nektek, csak most, csak itt.

  6. 6.

    Olcsóbb, táplálóbb, nyáriasabb: ez a borsópesto, amit mindenre lehet kenni

    A pesto valószínűleg az egyik legkedveltebb készítmény. Szinte bármilyen ételben tudjuk használni, legyen szó salátáról, levesről vagy tésztáról. Házilag elkészíteni elég drága, azonban erre is van megoldás, ráadásul egy friss, nyári zöldség képében.

  7. 7.

    A tarte tatin, azaz a legegyszerűbb serpenyős pite alapreceptje

    Eredetileg almatortaként indult útjára ez a desszert, azonban az évek során újabb és újabb fúziós hatások és ötletek érték, ami oda vezetett, hogy ma már tulajdonképpen teljesen a kedvünkre alakíthatjuk. Csupán egy alaprecept kell hozzá, ez következik most a cikkben.

  8. 8.

    Így készül szerintünk a legegyszerűbb, legfinomabb TÖKFŐZELÉK

    A nyár egyik legnépszerűbb főzeléke, ami gyorsan összedobható, és a gyerekek is szívesen fogyasztják. Szerintünk így lesz a legfinomabb.

  9. 9.

    Az egyetlen helyzet, amikor tényleg át kell öblítened a tésztád

    Meg kell mosni a tésztát főzés után, vagy nem kell megmosni a tésztát főzés után, ez itt a kérdés. A válasz igen és nem, el is mondjuk, miért!

  10. 10.

    Joghurtos csodapác 5 perc alatt, amitől az összes grillhúsod szaftos lesz

    A húsok pácolása nagyon fontos grillezésnél, sütögetésnél, ettől lesz puha és omlós a végeredmény. Most egy elképesztően egyszerű marinádot hoztunk, ami a joghurt erejét használja fel, és öt percen belül elkészül.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek