A frissen kesernyés kedvenc: ESPRESSO-TONIK, a legvagányabb nyári kávé

Nem ma indult útjára, de nem lehet eleget emlegetni, annyira zseniális kombó: így készül a kávé és a tonik találkozása egy pohárban, azaz az espresso-tonik, csak nektek, csak most, csak itt.

Ki gondolta volna, de a mendemondák szerint az espresso-tonik is egy átmulatott éjszaka után keletkezett, méghozzá Norvégiában, amikor is a másnapos bulizók úgy döntöttek, jó ötlet lehet a kávéra tonikot önteni, és így felébredni a delíriumból.

Az espresso tonik hozzávalói - recept itt

A recept végül szárnyra kapott, tökéletesedett, letisztult, és a svédeknél látott napvilágot –ezért szerepel elvileg több itallapon is Kaffe&Tonic néven ez a nem mindennapi kávé. Megalkotói Anne Lunell és Charles Nystrand svéd baristabajnokok, akiknek már 2007-ben nyílt specialty kávézójában is megtalálhattuk az italok között - írja a diningguide.

A két szexi hozzávaló egy pohárban - recept itt!

Aki egyszer kóstolta, sosem feledi, mert a bizarr kombináció nem várt ízhatást nyújt: a két keserűnek számító hozzávaló egy egészen váratlanul frissítő és finom végeredményben csúcsosodik ki. Vigyázz, nagyon nyári!

Hozzávalók

  • 1 dl kávé
  • 150 ml tonik
  • jégkocka
  • lime
  • mentalevél
A kész espresso-tonik csak rád vár - recept itt!

Elkészítés

Készítsünk egy eszpresszót, és hagyjuk kihűlni! Töltsünk meg egy poharat jégkockákkal, öntsük a tonikot a jégkockákra. Ezután óvatosan öntsük az eszpresszónkat a tonikra, lassan csorgassuk rá, majd gyönyörködjünk, ahogy a kávé vegyül a tonikkal. Az elkészült italt díszítsük lime-mal vagy citromszelettel, mentalevéllel. A friss citromszeletek, a gyömbér, a grapefruit vagy a bazsalikom mind remekül kiegészíthetik az espresso-tonik kissé kesernyés ízeit.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Recept és fotók: Hering András


Még több szuper gasztrotartalom:

Címlapról ajánljuk

További cikkek