Így készül szerintünk a legegyszerűbb, legfinomabb TÖKFŐZELÉK

A nyár egyik legnépszerűbb főzeléke, ami gyorsan összedobható, és a gyerekek is szívesen fogyasztják.

A tökfőzelék egy nagyon könnyen elkészíthető fogás, ami tökéletesen eltelít, mégsem nehezít el. Az alapanyagok miatt sem kell izgulnia az embernek, hiszen a legtöbb hozzávaló (a kapron és a tökön kívül) megtalálható a konyhában, csupán arra kell odafigyelnünk, ha van rá lehetőségünk, akkor használjunk friss kaprot. Semmiképp se hagyjuk ki a nyár legfinomabb fogását, a tökfőzeléket, amit a legtöbb gyerek is szívesen fogyaszt.

Mi kell hozzá?

1 közepes db vöröshagyma, 1 csokor kapor, 3 dkg vaj, 1 ek fűszerpaprika, 1 kg közönséges tök (gyalult), 1.5 dl víz, 1.5 dl tej, 1.5 dl tejföl, 1.5 evőkanál, finomliszt, só ízlés szerint, bors ízlés szerint

A vöröshagymát és a kaprot felaprítjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kapor felét, 1-2 percig kis lángon kevergetjük. Hozzáadjuk a tököt, majd felöntjük a tejjel és a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, megkeverjük, és lefedve főzzük 15 percig. A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd adunk hozzá egy merőkanálnyit a főzelék levéből. Csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a főzelékbe. Hozzáadjuk a kaprot, megkeverjük, még egyet rottyantunk rajta.


Még több tökéletes recept:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...