Babapiskóta recept

1 adag
155
kcal
Babapiskóta
Babapiskóta
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Otthon, házilag is könnyedén elkészíthetjük a babapiskótát. Ízében megtévesztésig hasonlít a boltira, és az érzés, hogy magunk készítettük, nagyon jóleső.
Ebben a sütis könyvben akadt meg a szemem a recepten.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

házi készítésű babapiskóta, babapiskóta házilag, babapiskóta otthon
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a cukor harmadát, és tovább verjük, amíg szép fényes nem lesz a hab.
  2. A tojássárgákat egy másik tálban a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Az átszitált lisztet és a kemény tojáshabot több részletben, felváltva hozzádolgozzuk a cukros tojáshoz.
  3. A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 10 centis babapiskóta formákat nyomunk: a rudacskák végei ducibbak legyenek.
  4. Porcukrot szitálunk a tetejükre és légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt világos színűre sütjük.
  5. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni. (kb. 50 babapiskóta lesz a fenti mennyiségből)
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 69 417
elküldve: 21
receptkönyben: 1 225
elkészítve: 18/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (36)

Boszi523
Boszi523v, 2014-04-06 21:05

Nagyon fincsi lett:-) Köszönöm a receptet!!!
Ja, és a porcukrot én is elfelejtettem a tetejéről, de így volt tökéletes!:-)

BDorina
BDorinah, 2013-03-18 20:46

Két kérdés:
1. Mi az az 1 cs?
2. Ez mennyinek felel meg? Mert a receptben, amit szeretnék megcsinálni 2 csomag babapiskóta van, de mivel külföldön élek, fogalmam sincs mennyi van egy dobozban. Segítenétek?
Köszi

petra
petrak, 2013-03-19 11:22

szia,
1. cs= csomag /tasak
2. kb. 50 db babapiskóta lesz belőle
Hogy egy csomag boltiban mennyi van nem lehet megmondani, a márkától függ.
Üdv,
Petra

BDorina
BDorinak, 2013-03-19 12:20

Köszi, rosszul fejeztem ki magam. Az 1 cs kifejezést értem, csak azt nem, hogy miből jelent egy csomagot :)

Na és akkor egy ötlet esetleg, hogy hogyan csináljam meg a receptet, amihez 2 csomag babapiskótát írnak? Vagy kérdezzem meg ott, mi? :D

petra
petrak, 2013-03-19 13:08

1 csomag vaníliás cukor.
Igen, talán a legjobb, ha közvetlenül a szakácstól kérdezed meg, kb. hány babapiskóta kell a recepthez.
Üdv
Petra

BDorina
BDorinasze, 2013-03-20 14:02

Köszi mindent, további szép napot! Imádom a receptjeidet :)

polip25
polip25cs, 2012-07-19 21:12

Szia Petra :) köszönet a receptért,megcsináltam és pont olyan,mint az eredeti :) mondjuk annyit változtattam,hogy 12 dkg volt a cukor-csak a matek miatt,hogy harmadoljuk :P,illetve 13 dkg lisztet tettem bele.Így olyan masszív lett a masszám,hogy nem terült semerre sem,pedig evőkanállal pólyásokat szaggattam a sütőpapírra :D és várakozniuk is kellett,míg az előtte lévő adag sült.
Egyszóval:finom :)

cicurka
cicurkap, 2012-06-08 21:53

Kedves Petra!
Nagyszerű a recept. 1 évesemnek sütöttem (amikor már minden ihlet elszállt, hogy mit is adhatnék majszolni, ami fini házi gyors). Nagyon ízlett neki, bár...
Fele adagot sütöttem, mert nem volt 4 tojásom :). Az előmelegített 160 fokos sütőbe tettem a 8-asaimat és hihetetlen gyorsan kezdett sülni, így nem vártam meg a 12 percet (már barnult a teteje), és 9 perc után kivettem.
Puha lett (maradt) és nem igazán akart levállni a tepsiről (Ikeás sütőlap - amúgy szupi!) és a sütőpapírról sem (DM-es - ez is jó fajta).
Mit ronthattam el? :(

Amúgy megettük! :) És tényleg szuper a recept, szépen összeállt a massza. Uzsizacsit nagy bögrébe tettem (szélét ráhajtva) és abba töltöttem bele a tésztát. Majd száját összefogva (légmentesen, csavartam is rajta), végét ollóval lecsippentve már rajzoltam is a 8-asokat.
A sütőben is csodaszépen megemelkedett.

Köszi, hogy megosztottad. (És bocsi a terjengősségért. :))

petra
petracs, 2012-06-14 10:01

Cicurka,
Örülök, hogy ízlett.
Rögtön sütés után próbáltad leszedni a a sütőpapírról/ lapról, vagy ott hűlt ki és csak aztán szedegetted le? Nem emlékszem, hogy nekem bármikor ráragadt volna.
Petra

cicurka
cicurkacs, 2012-06-14 10:04

Amikor kivettem a sütőből, akkor nem lehetett leszedni, mert puha volt (nagyon).
Később sem lett keményebb, de akkor lekaptam...
Lehet több liszt kellett volna bele? Vagy a tetejéről a cukor miatt? (nem szórtam meg vele)

macy79
macy79h, 2012-02-06 14:09

Szia!

Én is megcsináltam ma. A kislányom nagyon szereti de eddig csak boltban vettem neki ma elfogyott és megpróbálkoztam vel. Hát isteni lett. Igaz én is graham liszetel csináltam és tényleg nagyon fincsi.
Köszönöm
Betti

Virnyogi
Virnyogiv, 2012-02-05 22:29

Kedves Petra!
Elkészítettem a babapiskótádat de egy kicsit átvariálva ,és nagyon finom lett.
Graham lisztet használtam és tettem bele egy kicsi szódabikarbónát is.
(Teljesen olyan lett mint a Manner teljes kiőrlésű babapiskóta.)
Virág
Köszönjük

taoiseach
taoiseachszo, 2011-12-17 22:04

Ma megsütöttük, nagyon finom! A porcukrot lefelejtettem a tetejéről, de így sem bírjuk abbahagyni az evést :) A 15 hónapos kisfiam is imádta! Köszönjük :)

Pufi Fánk
Pufi Fánkh, 2011-08-22 12:37

Kedves Petra!

Elkészítettem tiramisuhoz de megkostoltuk és olyan finom lett hogy végül megettük egy kis lekvárral:).

Üdv.:Petra

Lou1989
Lou1989k, 2011-07-26 11:28

Sziasztok!
Nagyon szuper ez a recept... egyszerű és nagyszerű. Van egy 9 hónapos unokaöcsim, aki nagyon szereti az ilyen nasikat elcsámcsogni, de az anyukája nem szívesen ad neki ilyesmit. Én viszont mindig akartam neki valami nagyon finomat csinálni, és erre a babapiskótára esett a választás. Remekül bevált. Nyomózsák hiányában én is kis kupacokat raktam a sütőpapírra, de az ízén mit sem változtat.
A sütőpapírhoz meg annyit, hogy én is attól féltem, hogy hozzá fog sülni, de egy egyszerű késsel vagy kaparóval alányúltam és simán feljött róla, pedig "tesco gazdaságos" sütőpapírom van.:) Szerintem az a lényeg, hogy masszívabb papír legyen, szóval ne olyan, amire ha ráfújsz már kettészakad...
Köszi mégegyszer! Fini!

Erni
Ernisze, 2011-03-23 11:38

Sziasztok!
Tegnap én is megcsináltam a babapiskótát, de nekem odaragadt a sütőpapírhoz. Nincs valami ötletetek, hogy mit lehetne tenni legközelebb, hogy ne kelljen minden darabról egyesével levakargatni a hozzáragadt papírt? Előre is köszi. Amúgy nagyon finom lett :))

fülőke
fülőkev, 2011-05-08 04:51

Kedves Erni! Sokszor jártam én is úgy a sütőpapírral, hogy nem lehetett levakarni a tészta aljáról, úgy odaragadt. Rengeteg kísérletezés után jöttem rá, hogy csak olyan sütőpapírt szabad megvenni, amire rá van írva, hogy szilikonos. Pár forinttal drágább csak a normálnál, és nekem azóta soha nem ragad le semmi! Remélem, tudtam segíteni. Üdv, Andi

bohemiannihil
bohemiannihilszo, 2011-03-19 22:01

Nagyon rég nem sütöttem, most evvel enyhítettem szenvedéseimen. Nagyon finom lett! Raktam még bele egy csomag vaníliás pudingport, feldobta. Legközelebb egy kisebb tortácskát szeretnék kikísérletezni evvel a tésztával, annyira jó~

Pacamaca
Pacamacaszo, 2011-03-19 11:59

 
Nagyon fini lett, tényleg igazi babapiskóta.
De, mivel a gyereknek sütöttem, én nem porcukroztam meg a tetejét.
Nyami!

kovgabis
kovgabisszo, 2011-03-05 13:36

Nagyon-nagyon finom.
Nekem is az tetszik benne, hogy nincs benne semmilyen "műanyag" és mégis ilyen tökéletes a végeredmény, puha, omlós. Mivel nem volt itthon a hagyományos vaníliás cukor, csak bourbon vaníliás, így azzal készítettem. Úgy gondolom, ez még finomabb és ez valóban vanília. Ha babának adjuk, szerintem jobb ezt használni.
Köszi a receptet!

petra
petrap, 2011-01-07 13:13

Juditk,
az a különbség, hogy akinek nincsen habzsákja, annak ott a nylon zacskó:-)
viccet félretéve: ennél a receptnél tényleg nem kell habzsákkal dolgozni, mert túl folyós a massza ahhoz, hogy csillag stb. végekkel formázzuk, nem is ez a lényeg, hanem hogy piskótaformát tudjunk kinyomni, ragadásmentesen, és itt ehhez egy tiszta zacskó is bőven megteszi

zsuzska60
zsuzska60sze, 2011-01-05 01:05

Juditk, alkalmazásában annyi, hogy a habzsákhoz nekem van néhány különböző végű fémfej (csillag, sima stb). Amúgy meg a habzsák tartósabb anyagból van.
A cucc a fémfejek mellett hajlamos kifolyni, a nylonzacskóra akkora lukat vágsz, amit szeretnél, aztán a végén nem elmosogatod, hanem eldobod. Hogy melyik a környezetbarátabb, nem tudom:) De én nem vennék habzsákot mégegyszer, az tutti...

juditk
juditkk, 2010-12-28 17:35

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a habzsák és a sima nylon zacskó között mi a külömbség?
Bocsánat ha hülyeséget kérdeztem, de még soha nem láttam habzacskót.

üdv.
juditk!

ljanka
ljankasze, 2010-09-01 12:06

Húú, most szedtem ki a sütőből és alig bírom megállni, hogy ne egyem meg melegen, nagyon fincsi lett. Próbaképp én is kanállal pöttyözést választottam, de legközelebb majd habzsák hiányában egy kisebb zacskóba téve és annak sarkát kivágva fogok formázni.

Amúgy szétfolyás ellen nem segít, hogy ha egy kicsivel több liszt kerül bele, úgy szerintem valamivel sűrűbb a massza és hátha jobban is tart...

talansemmi
talansemmiszo, 2010-08-21 18:42

Nekem az egész totálisan szétfolyt a sütőpapíron. :( Majd legközelebb jobban sikerül...

teberi.detti
teberi.dettik, 2010-06-22 09:07

sziasztok!
tegnap elkészítettem a piskótát,nagyon izlet a 8 hónapos kislányomnak,és a családnak is.Biztos fogok ilyet gyakran csinálni!

pintenics-bartus
pintenics-bartusv, 2010-05-30 13:12

Most csináltam meg a piskótát a kisfiamnak. nagyon finom lett. Annyit változtattam, hogy mivel nincs habzsákom, joghurtos kanállal kicsi halmokat raktam a tepsibe, és így kicsi tallérok lettek.

Storno
Stornocs, 2010-05-13 15:41

a "story"-hoz csak annyit, hogy ez nem utolsó sorban nincs teletömve mindenféle tartósítóval és műanyaggal! Ki fogom próbálni!

petra
petrap, 2010-04-30 12:15

Szia Bonevi,
ahogy a képen látszik, nekem sem lettek magasak a piskóták
és kellett jónéhány formázás, mire ráéreztem a technikájára, és igazi babapiskóta formájúakat sikerült gyártanom
azt pedig, hogy meddig áll el, nem sikerült még megtapasztalni, de gondolom, mint egyéb piskóták, néhány napig

bonevi
bonevip, 2010-04-30 11:54

Köszi a receptet, nagyon jó ez a tészta, viszont szeretném megkérdezni, hogy Te mit csinálsz vele, hogy egy kicsit magasabb legyen, vagy legalább is ne folyjon széjjel?

bonevi
bonevip, 2010-04-30 10:43

Szia!

Most csinálom meg a receptedet, csak szeretném megkérdezni, hogy valóban hogyan kell tárolni, és mennyi idő a "szavatossága" a tojás miatt
Várom válaszod, nehogy rosszul adjam a kislányomnak!
Köszönöm!
Évi

Pit
Pitcs, 2010-04-29 18:18

Engem is nagyon érdekel a dolog. A kérdésem az lenne, hogy szerinted ez meddig tarthatóak el a babapiskóták? Mert gondolom, ezt a mennyiséget egyszerre úgy sem lehet felhasználni.

kitti.k
kitti.kcs, 2010-03-25 09:37

Köszi, hogy feltetted. Sok sütibe kell, amit szeretek, de egyre drágább lesz. Így otthon házilag, még nem is gondoltam rá, de ezentúl így fogom csinálni.

evacili
evacilip, 2010-02-12 13:35

Megpróbálom én is megcsinálni,tiramisu alapanyagnak kiváló.

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
155