Babapiskóta recept

Kalória?
Babapiskóta
Babapiskóta
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Otthon, házilag is könnyedén elkészíthetjük a babapiskótát. Ízében megtévesztésig hasonlít a boltira, és az érzés, hogy magunk készítettük, nagyon jóleső.
Ebben a sütis könyvben akadt meg a szemem a recepten.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

házi készítésű babapiskóta, babapiskóta házilag, babapiskóta otthon
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a cukor harmadát, és tovább verjük, amíg szép fényes nem lesz a hab.
  2. A tojássárgákat egy másik tálban a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Az átszitált lisztet és a kemény tojáshabot több részletben, felváltva hozzádolgozzuk a cukros tojáshoz.
  3. A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 10 centis babapiskóta formákat nyomunk: a rudacskák végei ducibbak legyenek.
  4. Porcukrot szitálunk a tetejükre és légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt világos színűre sütjük.
  5. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni. (kb. 50 babapiskóta lesz a fenti mennyiségből)
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 73 664
elküldve: 22
receptkönyben: 1 281
elkészítve: 30/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (39)

Koni08
Koni08 p, 2015-01-30 14:52

Hello! A hozzászólásokból látom, hogy sokáig nem marad meg :) de mégis az lenne a kérdésem, hogy ugyanúgy lehet sokáig tárolni, mint a (nyilván már felbontott) boltit vajon? még sosem kérdeztem ezt itt, de a babapiskóta tipikusan az a nasim, amit ritkán kívánok meg, egyszerre nem is eszek sokat, de azért mindig van otthon :)))

licya
licya v, 2014-09-21 10:49

Nagyon jó a recept! Elkészítettem gluténmentesen is minden arányt betartva - csak a finomlisztet cseréltem le rizslisztre. Állagra is tökéletes eredményt kaptam és ízre is, köszönöm!

Fruzsanna
Fruzsanna / Fruzsanna szo, 2015-03-28 12:05

Valóban működik rizsliszttel :) és tökéletes! Szódabikarbónát tettem ugyan hozzá. Próbáltam kifejezetten gluténmentes receptet: szétfolyt. Köszi a tippet!

Boszi523
Boszi523 v, 2014-04-06 21:05

Nagyon fincsi lett:-) Köszönöm a receptet!!!
Ja, és a porcukrot én is elfelejtettem a tetejéről, de így volt tökéletes!:-)

BDorina
BDorina h, 2013-03-18 20:46

Két kérdés:
1. Mi az az 1 cs?
2. Ez mennyinek felel meg? Mert a receptben, amit szeretnék megcsinálni 2 csomag babapiskóta van, de mivel külföldön élek, fogalmam sincs mennyi van egy dobozban. Segítenétek?
Köszi

petra
Petra / petra k, 2013-03-19 11:22

szia,
1. cs= csomag /tasak
2. kb. 50 db babapiskóta lesz belőle
Hogy egy csomag boltiban mennyi van nem lehet megmondani, a márkától függ.
Üdv,
Petra

BDorina
BDorina k, 2013-03-19 12:20

Köszi, rosszul fejeztem ki magam. Az 1 cs kifejezést értem, csak azt nem, hogy miből jelent egy csomagot :)

Na és akkor egy ötlet esetleg, hogy hogyan csináljam meg a receptet, amihez 2 csomag babapiskótát írnak? Vagy kérdezzem meg ott, mi? :D

petra
Petra / petra k, 2013-03-19 13:08

1 csomag vaníliás cukor.
Igen, talán a legjobb, ha közvetlenül a szakácstól kérdezed meg, kb. hány babapiskóta kell a recepthez.
Üdv
Petra

BDorina
BDorina sze, 2013-03-20 14:02

Köszi mindent, további szép napot! Imádom a receptjeidet :)

polip25
polip25 / polip25 cs, 2012-07-19 21:12

Szia Petra :) köszönet a receptért,megcsináltam és pont olyan,mint az eredeti :) mondjuk annyit változtattam,hogy 12 dkg volt a cukor-csak a matek miatt,hogy harmadoljuk :P,illetve 13 dkg lisztet tettem bele.Így olyan masszív lett a masszám,hogy nem terült semerre sem,pedig evőkanállal pólyásokat szaggattam a sütőpapírra :D és várakozniuk is kellett,míg az előtte lévő adag sült.
Egyszóval:finom :)

cicurka
cicurka p, 2012-06-08 21:53

Kedves Petra!
Nagyszerű a recept. 1 évesemnek sütöttem (amikor már minden ihlet elszállt, hogy mit is adhatnék majszolni, ami fini házi gyors). Nagyon ízlett neki, bár...
Fele adagot sütöttem, mert nem volt 4 tojásom :). Az előmelegített 160 fokos sütőbe tettem a 8-asaimat és hihetetlen gyorsan kezdett sülni, így nem vártam meg a 12 percet (már barnult a teteje), és 9 perc után kivettem.
Puha lett (maradt) és nem igazán akart levállni a tepsiről (Ikeás sütőlap - amúgy szupi!) és a sütőpapírról sem (DM-es - ez is jó fajta).
Mit ronthattam el? :(

Amúgy megettük! :) És tényleg szuper a recept, szépen összeállt a massza. Uzsizacsit nagy bögrébe tettem (szélét ráhajtva) és abba töltöttem bele a tésztát. Majd száját összefogva (légmentesen, csavartam is rajta), végét ollóval lecsippentve már rajzoltam is a 8-asokat.
A sütőben is csodaszépen megemelkedett.

Köszi, hogy megosztottad. (És bocsi a terjengősségért. :))

petra
Petra / petra cs, 2012-06-14 10:01

Cicurka,
Örülök, hogy ízlett.
Rögtön sütés után próbáltad leszedni a a sütőpapírról/ lapról, vagy ott hűlt ki és csak aztán szedegetted le? Nem emlékszem, hogy nekem bármikor ráragadt volna.
Petra

cicurka
cicurka cs, 2012-06-14 10:04

Amikor kivettem a sütőből, akkor nem lehetett leszedni, mert puha volt (nagyon).
Később sem lett keményebb, de akkor lekaptam...
Lehet több liszt kellett volna bele? Vagy a tetejéről a cukor miatt? (nem szórtam meg vele)

macy79
Annababa10 / macy79 h, 2012-02-06 14:09

Szia!

Én is megcsináltam ma. A kislányom nagyon szereti de eddig csak boltban vettem neki ma elfogyott és megpróbálkoztam vel. Hát isteni lett. Igaz én is graham liszetel csináltam és tényleg nagyon fincsi.
Köszönöm
Betti

Virnyogi
Virnyogi v, 2012-02-05 22:29

Kedves Petra!
Elkészítettem a babapiskótádat de egy kicsit átvariálva ,és nagyon finom lett.
Graham lisztet használtam és tettem bele egy kicsi szódabikarbónát is.
(Teljesen olyan lett mint a Manner teljes kiőrlésű babapiskóta.)
Virág
Köszönjük

taoiseach
taoiseach szo, 2011-12-17 22:04

Ma megsütöttük, nagyon finom! A porcukrot lefelejtettem a tetejéről, de így sem bírjuk abbahagyni az evést :) A 15 hónapos kisfiam is imádta! Köszönjük :)

Pufi Fánk
Petra111 / Pufi Fánk h, 2011-08-22 12:37

Kedves Petra!

Elkészítettem tiramisuhoz de megkostoltuk és olyan finom lett hogy végül megettük egy kis lekvárral:).

Üdv.:Petra

Lou1989
Lou / Lou1989 k, 2011-07-26 11:28

Sziasztok!
Nagyon szuper ez a recept... egyszerű és nagyszerű. Van egy 9 hónapos unokaöcsim, aki nagyon szereti az ilyen nasikat elcsámcsogni, de az anyukája nem szívesen ad neki ilyesmit. Én viszont mindig akartam neki valami nagyon finomat csinálni, és erre a babapiskótára esett a választás. Remekül bevált. Nyomózsák hiányában én is kis kupacokat raktam a sütőpapírra, de az ízén mit sem változtat.
A sütőpapírhoz meg annyit, hogy én is attól féltem, hogy hozzá fog sülni, de egy egyszerű késsel vagy kaparóval alányúltam és simán feljött róla, pedig "tesco gazdaságos" sütőpapírom van.:) Szerintem az a lényeg, hogy masszívabb papír legyen, szóval ne olyan, amire ha ráfújsz már kettészakad...
Köszi mégegyszer! Fini!

Erni
Erni sze, 2011-03-23 11:38

Sziasztok!
Tegnap én is megcsináltam a babapiskótát, de nekem odaragadt a sütőpapírhoz. Nincs valami ötletetek, hogy mit lehetne tenni legközelebb, hogy ne kelljen minden darabról egyesével levakargatni a hozzáragadt papírt? Előre is köszi. Amúgy nagyon finom lett :))

fülőke
fülőke v, 2011-05-08 04:51

Kedves Erni! Sokszor jártam én is úgy a sütőpapírral, hogy nem lehetett levakarni a tészta aljáról, úgy odaragadt. Rengeteg kísérletezés után jöttem rá, hogy csak olyan sütőpapírt szabad megvenni, amire rá van írva, hogy szilikonos. Pár forinttal drágább csak a normálnál, és nekem azóta soha nem ragad le semmi! Remélem, tudtam segíteni. Üdv, Andi

bohemiannihil
Süli Andrea / bohemiannihil szo, 2011-03-19 22:01

Nagyon rég nem sütöttem, most evvel enyhítettem szenvedéseimen. Nagyon finom lett! Raktam még bele egy csomag vaníliás pudingport, feldobta. Legközelebb egy kisebb tortácskát szeretnék kikísérletezni evvel a tésztával, annyira jó~

Pacamaca
Pacamaca / Pacamaca szo, 2011-03-19 11:59

 
Nagyon fini lett, tényleg igazi babapiskóta.
De, mivel a gyereknek sütöttem, én nem porcukroztam meg a tetejét.
Nyami!

kovgabis
kovgabis szo, 2011-03-05 13:36

Nagyon-nagyon finom.
Nekem is az tetszik benne, hogy nincs benne semmilyen "műanyag" és mégis ilyen tökéletes a végeredmény, puha, omlós. Mivel nem volt itthon a hagyományos vaníliás cukor, csak bourbon vaníliás, így azzal készítettem. Úgy gondolom, ez még finomabb és ez valóban vanília. Ha babának adjuk, szerintem jobb ezt használni.
Köszi a receptet!

petra
Petra / petra p, 2011-01-07 13:13

Juditk,
az a különbség, hogy akinek nincsen habzsákja, annak ott a nylon zacskó:-)
viccet félretéve: ennél a receptnél tényleg nem kell habzsákkal dolgozni, mert túl folyós a massza ahhoz, hogy csillag stb. végekkel formázzuk, nem is ez a lényeg, hanem hogy piskótaformát tudjunk kinyomni, ragadásmentesen, és itt ehhez egy tiszta zacskó is bőven megteszi

zsuzska60
Bloemcake / zsuzska60 sze, 2011-01-05 01:05

Juditk, alkalmazásában annyi, hogy a habzsákhoz nekem van néhány különböző végű fémfej (csillag, sima stb). Amúgy meg a habzsák tartósabb anyagból van.
A cucc a fémfejek mellett hajlamos kifolyni, a nylonzacskóra akkora lukat vágsz, amit szeretnél, aztán a végén nem elmosogatod, hanem eldobod. Hogy melyik a környezetbarátabb, nem tudom:) De én nem vennék habzsákot mégegyszer, az tutti...

juditk
Bloemcake / juditk k, 2010-12-28 17:35

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a habzsák és a sima nylon zacskó között mi a külömbség?
Bocsánat ha hülyeséget kérdeztem, de még soha nem láttam habzacskót.

üdv.
juditk!

ljanka
Janka / ljanka sze, 2010-09-01 12:06

Húú, most szedtem ki a sütőből és alig bírom megállni, hogy ne egyem meg melegen, nagyon fincsi lett. Próbaképp én is kanállal pöttyözést választottam, de legközelebb majd habzsák hiányában egy kisebb zacskóba téve és annak sarkát kivágva fogok formázni.

Amúgy szétfolyás ellen nem segít, hogy ha egy kicsivel több liszt kerül bele, úgy szerintem valamivel sűrűbb a massza és hátha jobban is tart...

teberi.detti
teberi.detti k, 2010-06-22 09:07

sziasztok!
tegnap elkészítettem a piskótát,nagyon izlet a 8 hónapos kislányomnak,és a családnak is.Biztos fogok ilyet gyakran csinálni!

pintenics-bartus
Andi81 / pintenics-bartus v, 2010-05-30 13:12

Most csináltam meg a piskótát a kisfiamnak. nagyon finom lett. Annyit változtattam, hogy mivel nincs habzsákom, joghurtos kanállal kicsi halmokat raktam a tepsibe, és így kicsi tallérok lettek.

Storno
Nyanyula / Storno cs, 2010-05-13 15:41

a "story"-hoz csak annyit, hogy ez nem utolsó sorban nincs teletömve mindenféle tartósítóval és műanyaggal! Ki fogom próbálni!

petra
Petra / petra p, 2010-04-30 12:15

Szia Bonevi,
ahogy a képen látszik, nekem sem lettek magasak a piskóták
és kellett jónéhány formázás, mire ráéreztem a technikájára, és igazi babapiskóta formájúakat sikerült gyártanom
azt pedig, hogy meddig áll el, nem sikerült még megtapasztalni, de gondolom, mint egyéb piskóták, néhány napig

bonevi
Bloemcake / bonevi p, 2010-04-30 11:54

Köszi a receptet, nagyon jó ez a tészta, viszont szeretném megkérdezni, hogy Te mit csinálsz vele, hogy egy kicsit magasabb legyen, vagy legalább is ne folyjon széjjel?

bonevi
Bloemcake / bonevi p, 2010-04-30 10:43

Szia!

Most csinálom meg a receptedet, csak szeretném megkérdezni, hogy valóban hogyan kell tárolni, és mennyi idő a "szavatossága" a tojás miatt
Várom válaszod, nehogy rosszul adjam a kislányomnak!
Köszönöm!
Évi

Pit
Bloemcake / Pit cs, 2010-04-29 18:18

Engem is nagyon érdekel a dolog. A kérdésem az lenne, hogy szerinted ez meddig tarthatóak el a babapiskóták? Mert gondolom, ezt a mennyiséget egyszerre úgy sem lehet felhasználni.

kitti.k
kitti.k cs, 2010-03-25 09:37

Köszi, hogy feltetted. Sok sütibe kell, amit szeretek, de egyre drágább lesz. Így otthon házilag, még nem is gondoltam rá, de ezentúl így fogom csinálni.

evacili
evacili p, 2010-02-12 13:35

Megpróbálom én is megcsinálni,tiramisu alapanyagnak kiváló.

155