Húzz bele a tojásfestésbe, mutatjuk az idei legcsodásabb DIY-technikáinkat

Ha idén saját készítésű tojásokkal szeretnéd dekorálni a lakásodat, akkor azt javasoljuk, hogy ezeket a technikákat mindenképpen próbáld ki!

Megmutatjuk nektek, hogyan fehéríthetitek ki a tojásokat, hogy még csodásabb árnyalatokat kapjatok, majd négy, szemet gyönyörködtető festési technikát is mutatunk, amelyeket könnyedén, kisgyermekkel is alkalmazhattok húsvétkor. Ráadásul az összeshez természetes alapanyagokat használunk majd. Tartsatok velünk!

Tojásfehérítés

Bár nem mindegyik technikához szükséges feltétlenül, hogy kifehérítsd a tojásokat, mi mégis azt javasoljuk, hogy szánd rá azt a fél órát, ugyanis így sokkal egyenletesebbek és élénkebbek lesznek a színek. Plusz néhány darabot meghagyhatsz fehéren, amivel csak még színesebb lesz a húsvéti dekorációd.

A fehér tojásokkal sokkal könnyebb dolgozni (Itt találod az útmutatót)

Unikornistojás tejszínhabbal festve

Szerencsére nem lesz túl sok hozzávalóra szükséged az unikornistojásokhoz, így a bevásárlás egészen gyorsan meglesz. Csupán egy doboz tejszínhabot, 3 különböző színű ételfestéket és egy fogpiszkálót kell majd beszerezned hozzá. Ezek a színes tojások mindössze 30 perc alatt elkészülnek, mégis különlegesen néznek ki, amivel elvarázsolhatod a gyerekeket vagy éppen a locsolkodó párodat.

GYÖNYÖRŰ PASZTELL ÁRNYALATOK A TOJÁSOKON (Itt találod az útmutatót)

Ehető alapanyagokból és pár száz forintból csodás tojások

Kicsit időigényes megoldás az ehető alapanyagokkal való színezés, de azt javasoljuk, mindenképpen próbáld ki, mert az eredmény lélegzetelállító! A cékla púderszínűre, a káposzta kékre, a kurkuma pedig citromsárgára festi meg a tojásaidat. Ha szeretnél mintás tojásokat, akkor érdemes lehet beszerezned egy kevés celluxot is a projekthez, hogy ezzel is színesítsd a kis húsvéti tojás kosaradat!

EGY KIS SZALMÁVAL TEGYÜK ŐKET EGY KOSÁRKÁBA (Itt találod az útmutatót)

Meseszép pasztelltojások erdei gyümölcsös főzettel

Ha nem szeretnél sokat pepecselni a tojásfestéssel, akkor ezt a megúszós praktikát neked találták ki! Mindössze 3 hozzávalóra lesz szükséged ahhoz, hogy gyönyörű pasztell lila tojásokat varázsolj! A másik nagy előnye, hogy csak 15 percet vesz el az életedből, amíg elkészíted a főzetet, majd 1 óra pihenési idő elég ahhoz, hogy megfogja a tojásaidat a gyümölcsös keverék.

Hipp-hopp, elkészülnek a pasztell tojások (Itt találod az útmutatót)

Az internet kedvence: az erdei gyümölcsben áztatás

Sajnos be kell, hogy valljuk, nekünk nem sikerült tökéletesre a tojásfestés ezzel a technikával. Ettől függetlenül azt javasoljuk, próbáljátok ki. Ebben a cikkben javaslunk néhány trükköt, hogy sikerrel járjatok!

Ennél egyszerűbb tojásfestési technikáról még nem hallottunk (Itt találod az útmutatót)

További cikkek, hogy idén is tökéletes legyen a húsvét:

Fotók: Réthly Dávid

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek