Unikornistojást festettünk tejszínhabbal, és most megmutatjuk, hogy csináld

Tojásfestős sorozatunk folytatódik! Ezúttal egy szemet gyönyörködtető technikát mutatunk be nektek, ami nemcsak szuper egyszerű, de közben jól is szórakozunk majd.

A tojásfehérítés után jöhet a következő, és egyben az első festési technika: unikornistojás tejszínhabbal festve. Bevallom, hogy ettől az eljárástól féltem a legjobban, így ezzel kezdtük a próbálkozást a négy közül.

Ennél a módszernél elengedhetetlen, hogy fehér tojásokat használjunk, hiszen csak így lesz megfelelő a végeredmény. Ha nem szeretnél ilyet vásárolni, akkor EBBŐL a cikkből megtanulhatod, hogyan kell kifehéríteni a tojásokat.

Gyönyörű pasztell árnyalatok a tojásokon

Szerelemprojekt

Szerencsére túl sok hozzávalóra itt sem volt szükségünk, így a bevásárlás egészen gyorsan megvolt. Csupán egy doboz tejszínhabot, 3 különböző színű ételfestéket és fogpiszkálót kellett beszereznünk hozzá. Így utólag visszagondolva, lehet okos ötlet lett volna egy kesztyűre is beruházni, mert csak úgy, mint a tojást, a kezünket is befogja a festék. Szóval javaslom, használjatok kesztyűt, ha nem szeretnétek napokig kék kézzel mászkálni!

Csupán néhány hozzávalóra lesz szükséged

A kezdetekben úgy tűnt, nagyon macerás lesz elkészíteni az unikornistojásokat, azonban hihetetlen gyorsan megvoltak. Igazából csak az áztatási időt szenvedtem meg nagyon, ami 30 perc. Hogy miért volt nehéz kivárni ezt az időt? Azért, mert a tojások már a tejszínhabba forgatás után fantasztikusan néztek ki, így tűkön ültem, mi lesz a végeredmény. Garantáljuk, hogy érdemes kivárni ezt a fél órát, mert álomszép tojásokkal gyarapodtok majd!

Hogyan készül? Mutatjuk:

Hozzávalók:

  • fél doboz tejszínhab
  • 3 különböző színű ételfesték
  • 1 müzlis tál
  • fogpiszkáló
  • papírtörlő

Elkészítés:

Vegyünk elő egy müzlistálat, majd körülbelül a közepéig nyomjunk bele tejszínhabot. Ezután cseppentsünk bele mindegyik ételfestékből egy keveset.

Elég lesz csupán néhány csepp ételfesték

Egy fogpiszkáló segítségével keverjük össze a habot. Fontos, hogy gyorsan végezzük el ezeket a mozdulatokat, mert a tejszínhab hamar összeesik, és úgy nehezebb lesz megforgatni benne a tojásokat!

Érdemes lehet beszerezni egy kesztyűt, ha nem szeretnénk, hogy megfogja a kezünket a festék

Óvatosan forgassuk a krémbe a tojásokat, majd rakjuk félre őket. Ha van csöpögtetőnk, akkor érdemes arra kihelyezni, majd 30 percig pihentetni őket.

Már a rajtuk lévő máz is gyönyörű, de a végeredménynél nem szebb

Végezetül egy törlőkendővel töröljük le a habot, és máris készen vannak gyönyörű és különleges unikornistojásaink!

Óvatosan töröljük le a ragacsos mázat a tojásokról

Még több!

Nehogy azt higgyétek, hogy itt megállunk! További három, szemet gyönyörködtető festési technikát mutatunk nektek hamarosan, amelyeket könnyedén, kisgyermekkel is alkalmazhattok húsvétkor. Ráadásul az összeshez természetes alapanyagokat használunk majd. Tartsatok velünk!


További cikkek, hogy idén is tökéletes legyen a húsvét:

Fotók: Réthly Dávid

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek