Hogyan lehet gyorsan szobahőmérsékletűre melegíteni a tojást?

Napi Tipp: Íme néhány egyszerű módszer, hogyan lehet a tojást gyorsan és hatékonyan szobahőmérsékletűre melegíteni.

szobahőmérsékletű tojás egy folyamatosan visszatérő eleme a recepteknek. Ám nem mindenki tudja pontosan, hogy miért is kell szobahőmérsékletű tojás az édes és sós süteményekbe. Az alábbiakban ezt is eláruljuk, sőt még pár módszert is megmutatunk, amik segítségével seperc alatt szobahőmérsékletűre lehet melegíteni a tojásokat.

A szobahőmérsékletű tojásnak fontos szerepe van a receptben

Már mi is írtunk korábban arról, hogy a sütés egyik legfontosabb része az maga a kémia. Tehát, ha nem követünk pontosan egy bizonyos receptet, akkor előfordulhat, hogy egyes folyamatok nem indulnak be. Így pedig biztosan nem olyan édességet kapunk a sütés végén, amire vágytunk. De itt jön a képbe a szobahőmérsékletű alapanyagok varázsereje.

A hűtőből kikapott tojások ugyanis máshogy viselkednek egy tésztában, vagyis különböző módon dolgoznak együtt a többi hozzávalóval.

Így azért szükséges megfelelő hőmérsékletű összetevőket használni sütéskor, mert csak ezen alapanyagok harmonikus együttműködéséből születhet meg a tökéletes állagú finomság. Aki már sütött vajas süteményt, az biztosan tudja, hogy viszonylag nehéz feladat a vaj és a tojás elkeverése. A tojás ugyanis a víz egyik ellenségét, vizet és egy picike zsírt tartalmaz. Ezen alapanyagok összekeverése még nehezebb akkor, ha egy hűtött tojást szeretnénk felhasználni. A szobahőmérsékletű alapanyagok azonban még ezeket a komplikáltabb folyamatokat is képesek megkönnyíteni.

Na, de mi a teendő akkor, ha későn jut az eszünkbe kivenni a tojásokat a hűtőből? Mutatjuk is!

Pár perc alatt szobahőmérsékletűre lehet melegíteni a tojásokat

Meleg csapvizes módszer:

Bár ez a technika egy kissé vízpazarlásnak tűnhet, azonban ez a leggyorsabb módja annak, hogy a tojásokat szobahőmérsékletűre melegítsük. Először is helyezzük óvatosan a kívánt mennyiségű tojást egy tálba vagy edénybe, majd engedjük rá a meleg vizet a tojásokra, nagyjából 2-5 percen keresztül.

Vizes edény módszer:

Ez a két módszer közül a gazdaságosabb verzió. Nem olyan gyors, mint a folyóvizes, de ettől még tökéletesen működik. Egyszerűen tegyük a tojásokat egy tálba vagy más edénybe, majd engedjünk bele annyi meleg vizet, ami ellepi a tojásokat. Fedjük le az edényt, majd hagyjuk a tojásokat a vízben körülbelül 5-10 percen át.

Te próbáltad már valamelyik módszert?

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tartalom:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk