Egy nem várt összetevő, amitől felhőpuha lesz a rántottád

A majonéz nem egyszer bizonyította már, hogy aranyat ér a konyhánkban, és nem csak a hamburgerünkbe vagy a szendvicsünkre nyomva. Most a rántotta titkos összetevőjeként került elő, lássuk, mi a teendőnk, hogy extra puha legyen a kedvenc reggelink.

Neked van saját bevált metódusod arra, hogy lesz – szerinted – tökéletes a rántotta? Tuti van. Vajra, zsírra vagy olajra öntöd a tojást? Jól átsütöd, vagy szottyosan szereted? Teszel hozzá tejet esetleg? Megszórod pirospaprikával, zöldfűszerrel? Találtunk egy trükköt, ami egy nem várt összetevővel variálja meg az igen egyszerű eljárást: MAJONÉZT tesz a készülő rántottába!

Egy nem várt összetevőtől lesz felhőpuha a rántottád

Míg Jamie Oliver lágyan szaftosan készíti, és vajra önti a felvert (csakis házi!) tojást, a végén pedig semmi plusz ízt tesz hozzá, addig Gordon Ramsay lehúzogatja illetve felrakosgatja a tűzre/-ről, miközben kevergeti, sőt, még creme fraiche-t is önt hozzá (ez tejföllel + tejszínnel kiváltható), hogy habos legyen, addig mi most a majonézes változatra szavazunk.

Hogy hogyan csináld?

  • Verj fel két nagyobb tojást egy evőkanálnyi majonézzel, sóval, esetleg borssal.
  • Olvassz egy adag vajat a serpenyődben közepes lángon.
  • Öntsd bele a tojásos-majos keveréket, és készítsd el a rántottádat úgy, ahogyan szoktad. Mi mindenképpen lágyan-gyűrötten ajánljuk!

Hogy mitől jobb majonézzel?

Sokan ódzkodnak, junkfoodnak tartják a majonézt, pedig gondoljunk csak bele, az igazi házi majonéz semmi egyéb, mint olaj és tojássárgája. A bolti változatokba kerül ugyan egy s más még, válasszunk minőségit, vagy készítsük magunk!

Igaz, hogy eléggé kalóriadús megoldás, de a tojás puha, lágy, gazdag, tartalmas lesz tőle, ad hozzá egy plusz nedvességet, olajosságot-zsírosságot anélkül, hogy majonézíze legyen a reggelinknek.

Nem hiába lesz tőle a grillsajtos melegszendvics is finomabb, ha a tetejére kenjük, és úgy pirítjuk meg a kenyeret...hiszen a majonéz főként olaj, gondoljunk csak bele!

Próbáljátok ki, és emlékezzetek, a rántott hús titkos összetevője is a majonéz volt...tényleg isteni!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes gasztrotipp itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Hókifli lekvárral töltve

Porcukorba csomagolva várja az édességre éhes szájakat ez a hókifli. Az omlós linzertésztából készült finomság hosszú ideig eltartható, így még jóval az ünnepi készülődés ...

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...