7 majonézes tipp – amire eddig nem gondoltál

A majonéz sokoldalúbb, mint gondoltuk! Megkapó dolgok derültek ki róla, mindjárt 7 darab. Nézd csak, mire használhatod még a lakáson belül!

A majonéz számomra nagy mumus, mert mindig azt hallom, hogy a tipikus „szószok” (majo-ketchup-mustár) közül ez a leghízlalóbb – dehát a legfinomabb is, mit csináljak. Eddig azonban főleg a sonkás-sajtos kiflire pötyögtettem, most viszont azt olvastam, másra is jó. De egész másra. Meglepő majonéztények jönnek, mindjárt 7 darab. Figyelem, frissen készítsük, úgy a leghatásosabb!

1. Köröm(ágy)ápolás

Nem elírás! Ha nem volt időd/pénzed/kedved manikűröztetni, vagy nem is szoktál, áztasd ujjaidat kb. 15 percre majonézbe! Felpuhítja a körömágyat, hidratálja a bőrt, a körmöket pedig táplálja.

2. Festékfoltok ellen

Rácsöppent a falfesték a parkettára vagy a villanykapcsolóra? Kend be kevés majonézzel, mert a majonézben levő olaj kölcsönhatásba lép a festékben levő olajjal, feloldja, és nem engedi odaszáradni a nem kívánt felületekre.

3. Panírozz vele!

Nincs otthon tojásod, viszont ott figyelnek a rántanivaló hússzeletek a hűtőben? Kenj a nyers húsra egy réteg majonézt (nem, nem lesz majonézízű tőle), forgasd szokás szerint zsemlemorzsába, és rántsd ki!

4. Hajpakolásként

Felfrissíti, fényessé teszi hajadat egy adag zsíros majonéz némi vaníliaaromával (az illat kedvéért), masszírozd a száraz, mosás előtti hajadba, hagyd rajta 20 percig, és mosd meg úgy, ahogy szoktad. A tojássárgája és az olaj együtt megteszi hatását!

5. Növénylevelekre

Állítólag a virágosok is használják ezt a trükköt – törölgesd le a leveleket gyengéden vizes ronggyal, majd kenj rájuk egy cseppnyi majonézt is - fényesek, gyönyörűek lesznek hetekig!

6. Nyikorgásra

Nyikorog az ajtó, az ablak, a kilincs, szekrény? Kenj egy rongyra némi majót, dörzsöld oda, ahol érintkeznek-fordulnak az alkatrészek, és láss csodát!

7. Matricára

Leszedhetetlen a matrica, amivel a gyerek körbetapétázta a szekrénysort? Nem tudtad szépen lekapargatni az ajándékról az árcímkét? A majonéz itt is a barátod! Néhány perc alatt leoldja a ragasztót.

Ezt láttad már?

11 dolog, amit nem csináltál még a citrommal

(via goodhousekeeping)

Címlapról ajánljuk

További cikkek