Így főzd a legegészségesebb tésztát: ezt mindenki be tudja tartani

A tészta fogyasztását és annak elkészítését rengeteg mendemonda övezi. Többek között olyanok mint hogy rossz szénhidrát, és csak hízlal, de az is gyakran felmerülő kérdés, hogy most akkor kell-e adni a főzővízhez olajat vagy sem. Napi Tippünk segítő fakanalat nyújt, és megmutatja, hogyan tudod elkészíteni a lehető legegészségesebb tésztát!

Valljuk be őszintén, hogy a tésztákat szinte mindenki szereti. A sokféle tésztaételt pedig sokféleképpen el lehet készíteni, és mindig lehet valamilyen új ízt csempészni a receptbe. Ha attól tartanál, hogy a tészta egészségtelen, akkor olvass tovább, és nézd meg, hogyan tudod a lehető legegészségesebben elkészíteni!

Paradicsomos penne
Így főzd a legegészségesebb tésztát: ezt mindenki be tudja tartani

Milyen tészta legyen?

Ha szeretnéd a lehető legegészségesebben elkészíteni a tésztát, akkor már az sem mindegy, hogy milyen tésztát választasz. A fehér búzalisztből és tojásból készült tészta egészségesebb verziója a teljes kiőrlésű tészta, de ami még ennél is jobb, az a durumtészta vagy bármilyen növényi alapú, például csicseriborsó-tészta, ezek tojásmentesek is. Lassabb felszívódásúak, lassabban emelik a vércukorszintet, tovább maradsz tőlük jóllakott, és tele vannak élelmi rosttal!

Csak egy pici só!

Bármelyiket is választod, akkor készíted el a legegészségesebben a tésztát, ha egy teáskanálnyi sót adsz a főzővízhez, semmi mást!

Nem kell több só, mint a fentebb írtak, hiszen semmi szükség arra, hogy magas legyen a víz nátriumtartalma, mert így is egészségtelenné válik a tészta. Ugyanígy nincs szükség extra zsiradékra sem, olajra sem.

Amivel még egészségesebbé teheted a tésztádat:

Válassz tehát olyan tésztát, ami durumliszt- vagy zöldségalapú (Pl. csicseriborsó, zöldborsó), és csak természetes összetevőket tartalmaz. Magad is készíthetsz otthon tésztát, de ez jóval időigényesebb, mint a boltit megvenni.

A tésztának nagyon jól állnak a különböző zöldségek, mint a brokkoli, káposzta, paradicsom, paprika, cukkini, padlizsán, gomba és a spárga, na meg a fűszernövények, mert ez is számít.

Emellett felturbózhatod húsfélével is az extra fehérje érdekében, például csirkével, sertéssel, hallal vagy marhával, de persze tofuval, tojással is.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek