Ime a szuperhármas, aminek betartásával a testsúlycsökkentés gyerekjáték lesz

Kipróbáltál már 36-féle diétát és még mindig nincs tartós eredmény? Íme néhány alapszabály, ami nélkül biztosan nem fog menni. Segítünk!

Ha már sok „fogyókúrán” vagy túl, és szeretnél egyszer és mindenkorra megszabadulni a súlyfeleslegedtől, akkor nem árt tudnod, hogy a sikeres életmódváltás 3 alappilléren nyugszik. Ez a 3 pillér pedig nem más, mint a táplálkozás, a testmozgás, a tudatosság.

A súlyfelesleg kialakulásának oka minden esetben az anyagcsere (sejtszintű) lelassulása, azaz a „túlélő” mechanizmus beindulása. Ilyenkor a szervezet többlet zsírraktározásba kezd, és a meglévő zsírraktárakat, mint a túlélés egyetlen zálogát nem engedi el (mivel 1 kg zsírban dupla annyi energia raktározódik, mint 1 kg fehérjében - 1 kg zsírból dupla annyi ideig élünk túl). Ezt úgy képzeld el, mintha a zsírraktáraid kijáratára lakat kerülne, a bejárat viszont szabadon maradna.

A túlélő mechanizmusnak az oka nagyrészt néhány étrendi hiba, amely hosszabb, rövidebb ideje fennáll a táplálkozásunkban, és amelynek következtében a szervezetünk nem kapja meg a mindennapi működéséhez szükséges üzemanyagot. Ha sikerül ezeket a táplálkozási hibákat kijavítani, akkor felgyorsulhat az anyagcsere, és a szervezet elengedi a zsírraktárakat.Ezért a táplálkozási hibáink kijavítása, és a személyre szabott étrend a Testsúlycsökkentő Szuperhármas első pillére. Erre épül a testmozgás, mivel ha már felgyorsult az anyagcserénk, és elengedte a zsírraktárakat a szervezet, akkor a megfelelő zsírégető testmozgás segítségével nagy mennyiségű zsírtól tudnunk szabadulni.

Ezt olvastad már?

Tuti FOGYÓKÚRÁS csodaszerek – 13+1 tanács a dietetikustól, ami nélkül nem fogsz lefogyni

A megfelelő zsírégető testmozgás legalább 40 percen keresztül tart, és az edzettségi, egészségi állapotunkhoz igazodik. Mivel a zsírégetés biokémiai égési folyamat, fontos, hogy az edzés ne legyen megerőltető. Jegyezd meg, hogy alacsony intenzitású edzésen égeted a legtöbb zsírt!A harmadik összetevő a Tudatosság. A fogyókúra központban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a fogynivágyók alapszintű ismereteket szerezzenek a testükről. Kutatásaink igazolják, hogy aki megérti a teste működését, és megérti, mitől alakulnak ki a zsírraktárak, az sokkal nagyobb arányban képes megtartani az elért eredményt.

Ezeket olvastad már?

címlapkép: unsplash.com

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Almás sütemények karácsonyra

Egy finom almás sütemény karácskor is megállja a helyét, szóval mindenképpen készítsünk egy tepsivel, hogy a család apraja-nagyja örüljön.