Teljes cukormentesség egy hónapig? A Nosalty szerkesztősége most bevállalja!

Szerkesztőségünk 10 tagja most belevág egy cukormentes hónapba. Kövessétek "szenvedésünket" és drukkoljatok! Hetente jelentkezünk állapotjelentéssel!

"És akkor most egy hónapig nem ehetek semmi édeset?", "Tésztát azért ehetek?", "Én tuti el fogok bukni!", "Istenem, de fogok szenvedni esténként.", "Mindjárt jön anyukám és tuti, hogy fogok fánkot süttetni vele! Azt hogy fogom túlélni???" - ezek a kérdések repkedtek az elmúlt héten itt nálunk a szerkesztőségben, miközben a kollégák azon vívódtak, hogy belevágjanak-e a ma elindított szerkesztőségi "Cukormentes hónap" kihívásba. Pedig elvileg nem kellene ennek a feladatnak nehéznek lennie, hiszen jellemzően egészségtudatos munkatársakkal dolgozom együtt, senki sem eszik cukrot csokival és csokit cukorral, de azért csak a felszínre bukkantak a titkos kis szokások, amelyekről ez alatt a 4 hét alatt le kell mondanunk.

Még csak pár órája kezdtük el a kihívást, mikor ezt a cikket írom, de máris kiderült, hogy nem ehetünk rágót sem, és hogy az ebédrendelés még a szokásosnál is macerásabb lesz. De jó hír, hogy a parmezán sajtban, egy jalapeno konzervben, és a hűtőnkben található sajtkrémben valamint kedvenc ropogtatni való laposkenyerünkben sincs hozzáadott cukor. Ezek szerint nem teljesen reménytelen a helyzet!

A kihívásban két szintre nevezhettek a kollégák:

{ KDKEP = 242246, kép_útvonal }{ KDKEP = 238747, kép_útvonal }
{ KDKEP = 238043, kép_útvonal }
{ KDKEP = 237544, kép_útvonal }

Tartsatok velünk, és ne maradjatok le "szenvedésünkről"! És persze drukkoljatok is!

A kihívást ma kezdtük, hetente jelentkezünk majd a témában, ki hogy érzi magát, kinek emelkedett a stressz-szintje, ki alszik jobban vagy éppen rosszabbul, kinek mi okozza a legnagyobb nehézséget, ki hol, mikor és hányszor bukott el.

Mindent lehet fogyasztani, aminek természetes cukortartalma van: gyümölcsök, aszalt gyümölcsök (ezeknél meg kell nézni, hogy ne tartalmazzanak hozzáadott cukrot), 100%-os vagy otthon facsart/centrifugázott/mixelt gyümölcs- és zöldséglevek, édes ízű zöldségeket (pl. jégsaláta, kaliforniai paprika, sárgarépa, cékla).

2. Ezek után mi marad édességnek?

Arra a megoldásra jutottunk, hogy jó minőségű (vélhetően illetve ismerten nem cukrozott) borok, pálinkák, sör jöhetnek, likőrök, koktélok nem.

1. Fiatalokkal teli szerkesztőség lévén, az első kérdés, hogy alkoholt lehet-e inni?

A kihívás 28 napig tart, lehetett rövidebb időre is vállalni, meglátjuk majd, ki meddig jut. Az előzetes egyeztetések során két kérdés merült fel:

Nagy örömömre a szerkesztőség nagy része belevág a kihívásba, 5-en léptek be a Light és 5-en a Hardcore csapatba!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek!:

Ez egy fokkal nagyobb kihívás, hiszen itt már komoly címkeolvasási rendszert kell a mindennapokba bevezetni. Kiesnek majd félkész-, késztermékek, felvágottak, szalámifélék, konzervek, porok, mártások, szójaszósz, halszósz, müzlikeverékek, müzliszeletek, méz, juhar, ázsiai szójaszószos ételek, és igazán kemény legényekként még az édesítőszerekről is lemondunk. Amire figyelni kell az összetevők között, az nem csak a cukor felirat, hanem többek között a nád-, a barna-, szőlőcukor, glükóz, datolyacukor, szacharóz, invertcukor, glükóz-fruktóz szirup, maltodextrin, dextrinek, dextróz, fruktóz, melasz, invertcukorszirup, bármilyen más szirup (pl. kukorica-, rizs), -nektár, kókuszcukor, méz stb.

van. Ezek azok az élelmiszerek, amelyekről AZ-EMBER-NEM-IS-GONDOLNÁ, hogy van bennük cukor.

rejtett hozzáadott cukor

2. "Hardcore" csapat – egy igazán kemény csapat, hiszen tagjai mindent vállalnak, amit a Light csapat tagjai, kiegészítve olyan élelmiszerekkel, ételekkel, amiben

pl. sütemények, csokik, cukor bármilyen formája, hozzáadott cukrot tartalmazó üdítőitalok, gyümölcslevek, édes ételek (pl. édes tészták), lekvár stb.

egyértelműen tartalmaz hozzáadott cukrot,

1. "Light" csapat, amelynek tagjai a következő négy hétre elhagynak MINDENT az étrendjükből, ami

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?