Tényleg eltünteti a szem alatti karikákat a teafilter?

Lilla letesztelte, tényleg működik-e a régi szépségpraktika, mely állítólag eltünteti a szem alatti karikákat. Nézzük beválik-e a táskák szemekre a teafilter!

A teafilter (elvileg) az egyik legjobb gyógyír a táskás szemekre. Sokan teszik a fáradt területre, ha kicsit rosszabbul aludtak az éjszaka, vagy stresszesebb napok állnak a hátuk mögött.

Én mindig is sokat küzdöttem a karikás szemekkel. A táskás szemek már tinédzser koromban megjelentek, de akkor még nem igazán foglalkoztam velük, sokkal jobban lefoglaltak az arcomon megjelenő miteszerek.

Tényleg eltünteti a szem alatti karikákat a teafilter?

Fiatal felnőttként már kicsit jobban foglalkoztatott a dolog, különösen egy-egy átbulizott éjszaka után éreztem azt, hogy elmélyülnek a ráncok, sötétednek a karikák. Akkor többnyire alapozóval vagy korrektorral harcoltam ellenük, persze teljesen feleslegesen, hiszen a legtöbbször csak még feltűnőbbek lettek. Majd jöttek a különböző arcmaszkok és krémek, a legolcsóbbtól a közép árkategóriájú termékekig. Mondanom sem kell, egyik sem vált be!

Ezek után jöttek a különböző házi praktikák. Rengeteg mindennel kisérleteztem, de egyik sem hozta azt az eredményt, amit szerettem volna. Az utolsó mentsváram volt a teafilter. Sokat olvastam róla, így gondoltam teszek egy próbát.

Hogyan csináltam?

Az egyik nap ebéd után elfogyasztottam egy mennyei zöld teát, kávé helyett. A filtert jól kinyomkodtam, majd betettem a hűtőbe egy dobozba, hogy ne szívja magába az ételek szagát. Másnap reggel miután elfogyasztottam az első kávámat – igen, reggelente szükségem van egy csésze kávéra, hogy rendesen ki tudjam nyitni a szemem és el tudjam kezdeni a napot – újra vízszintesbe helyeztem magamat, majd szememre tettem a teafiltereket.

Könnyedén a helyüken maradnak a teafilterek

Az első, amire felfigyeltem, hogy a teafilterek sokkal könnyebben helyükön maradnak, mint az uborka, hiszen jobban formázhatóak. 10 percig feküdtem így a kanapémon, majd leszedtem a kis filtereket és meglepődve tapasztaltam, hogy egészen hatásos a módszer.

Nem mondom, hogy teljesen eltűntek a karikák, de határozottan halványodtak.

Egy-egy nehéz reggelen érdemes lehet bevetni, a gond csak az, hogy ugyebár az ember nem tarthat mindig egy doboznyi teafiltert a frizsiderben.

Ezt a problémát azonban könnyen ki lehet küszöbölni azzal, ha a kávét reggel teára váltjuk (koffeintartalmuk nagyon hasonló, így ez is elindítja a napodat), majd a fagyasztóba rakjuk 10 percre, hogy kihűljön, és utána tesszük a szemünkre.  Persze nagyon figyeljünk arra, hogy ne legyen nagyon hideg a filter, és egy tasakot csak egyszer használjunk fel!


Még több személyes tartalom tőlünk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek